DEVOJČICA (15) ZAPALILA I UBILA 19 OSOBA, MEĐU NJIMA I DETE! Protiv MONSTRUMA podignuta optužnica

Autor:

Svet

30.05.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžerka se tereti za podmetanje požara i 19 ubistava.

DEVOJČICA (15) ZAPALILA I UBILA 19 OSOBA, MEĐU NJIMA I DETE! Protiv MONSTRUMA podignuta optužnica

Foto: Tanjug/AP

Devojčica starosti 15 godina koja je optužena da je prošlog ponedeljka podmetnula požar u školskom domu u gradu Mahdija u centralnoj Gvajani, danas je optužena i za 19 ubistava.

U požaru u zgradi doma za učenike u Mahdiji poginulo je 18 devojaka i jedan petogodišnji dečak. Lokalna policija je saopštila da je devojčica podmetnula požar nakon što joj je oduzet mobilni telefon i potvrdila da se ona trenutno nalazi u zatvoru za maloletnike, preneo je Rojters.

U ponedeljak 22. maja u ranim jutarnjim satima, štićenike doma je porbudila vriska i metež izazvani vatrom u kupatilu jedne spavaonice, saopštila je policija.

Skoro 30 dece je hospitalizovano, a jedna devojčica je u subotu u kritičnom stanju prebačena u Njujork gde joj je pružena adekvatna medicinska pomoć.

Vlasti su na osnovu DNK analize identifikovale 13 žrtava čiji su posmrtni ostaci predati porodicama. Najveći broj dece, njih 14, preminuo je na licu mesta, dok je preostalih petoro preminulo u bolnici. Većina stradale dece su pripadnici starosedelačkih zajednica, saopšteno je iz lokalne policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading