UKRAJINA UŽIVA GLEDAJUĆI DRONOVE NAD MOSKVOM: Iz kabineta Zelenskog tvrde da nisu umešani u napad, ali da su zadovoljni onim što vide (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

30.05.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske vlasti su negirale direktnu umešanost u napad dronovima u Moskvi, gde su dve osobe zatražile medicinsku pomoć, ali njihove povrede nisu zahtevale hospitalizaciju.

UKRAJINA UŽIVA GLEDAJUĆI DRONOVE NAD MOSKVOM: Iz kabineta Zelenskog tvrde da nisu umešani u napad, ali da su zadovoljni onim što vide (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Sergej Sobjanin, gradonačelnik Moskve, izjavio je da je u napadu došlo do manjih oštećenja na nekoliko zgrada.

Foto: Tanjug/AP

Mihailo Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog

Mihailo Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, negirao je direktnu umešanost Kijeva u udar dronova na Moskvu.

On je ipak poručio da je "Ukrajina uživala gledajući to" i prognozirao nove takve udare u većem obimu.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

- Što se tiče napada, naravno da smo zadovoljni što to vidimo i predviđamo povećan broj takvih udara. Ali, naravno, nismo direktno umešani u njih - naveo je Podoljak.

Kako je Republika ranije prenela, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ukrajinske snage bezbednosti upotrebile osam dronova za napad na Moskvu i dodalo da su svi dronovi oboreni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dron udario u jednu od zgrada u Moskvi

U prvoj reakciji Rusije na ovaj napad na prestonicu navedeno je da da su tri bespilotne letelice neutralisane elektronskim sredstvima, nakon čega su izgubile kontrolu i skrenule sa predviđenih ciljeva.

Navedeno je da je pet dronova oboreno sistemom protivvazdušne odbrane (PVO) Pancir-S u Moskovskoj oblasti. Rusko Ministarstvo odbrane ocenilo je ovaj udar dronovima kao teroristički napad.

Ukrajinski zvaničnici objavili su na Tviteru da su u napadu učestvovala 32 drona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading