KREĆU U RUŠENJE PUTINA!? Rusija oblepljena simbolima POKRETA OTPOR!

Autor:

Svet

30.05.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ulicama u Rusiji pojavili su se plakati slični onima kakve smo imali u Srbiji.

KREĆU U RUŠENJE PUTINA!? Rusija oblepljena simbolima POKRETA OTPOR!

Foto: Printskrin/Tviter

Na centralnim ulicama ruskog grada Perma postavljeni su plakati koji podržavaju "Legiju slobodne Rusije", koja nastoji da svrgne Vladimira Putina.

Plakati sa belom pesnicom na crnoj pozadini koje su postavili protivnici ruskog režima, veoma podsećaju na simbol pokreta Otpor, koji pomoću zapadne finansijske pomoći vodio borbu za svrgavanje Slobodana Miloševića sa vlasti 2000. godine.

 

Mnogi prozapadni pokreti, imaju slična obeležja poput Otpora, pa se često smatra da ove organizacije imaju logističku podršku iz istog centra sa Zapada.

 

Po ugledu na Otpor, osnovane su mnoge prozapadne organizacije u Gruziji, Ukrajini, Albaniji, Rusiji, Uzbekistanu, Libanu, Hrvatskoj, Kirgistanu, Egiptu.

Legija slobode Rusije (FRL) je organizacija koja se bori zajedno sa ukrajinskim trupama protiv ruskih snaga. Koristi belo-plavo-belu zastavu, koju deo ruske opozicije vidi kao zastavu „slobodne Rusije". Oni su 23. maja napali Belgorodsku oblast Rusije, a ta ofanziva je označena kao prvi pokušaj proukrajinskih snaga da zauzmu deo Rusije.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading