PRONAĐENI NOVI DOKAZI U SLUČAJU NESTANKA MALE MEDI! Da li je će ovo rešiti misteriju dugu 16 godina?! (FOTO)

Autor:

Svet

26.05.2023

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 16 godina pokrenuta je trodnevna operacija potrage u Portugalu.

PRONAĐENI NOVI DOKAZI U SLUČAJU NESTANKA MALE MEDI! Da li je će ovo rešiti misteriju dugu 16 godina?! (FOTO)

Foto: Printskrin

Roditelji Medlin Meken suočeni su sa mesecima agonije dok čekaju rezultate forenzičkog testiranja, nakon što je navodno pronađen 'relevantan trag' u nestanbku njihove ćerke. 

Nakon 16 godina pokrenuta je trodnevna operacija potrage u Portugalu.

Istražitelji su iskrčili veliku površinu šume u akumulaciji Algarve i iskopali osam dubokih rupa za prikupljanje uzoraka, koji su poslati na forenzičku i DNK testiranje u Nemačku.

Očekuje se da će naučnici imati početne rezultate sledeće nedelje, kažu izvori, ali se strahuje da bi mogli da prođu meseci da se kompletna analiza završi.

Portugalske novine Correio da Manha objavile su da je tokom pretresa u četvrtak pronađen "relevantan trag", što je navelo policiju da se fokusira na određeno područje.

Nekoliko predmeta je uklonjeno, koji mogu, ali ne moraju biti od značaja za istragu o Medlininom nestanku, navode portugalski mediji. Među njima je kaiš za grudnjak, komadi odeće i plastični predmeti.

Do razvoja događaja došlo je nakon što je MailOnline juče rekao kako su istražitelji tražili pištolj i kameru ukradeni iz kuće glavnog osumnjičenog Kristijana Bruknera.
 

Foto: youtube.com/printscreen

Kristijan Brukner

Kriminalni doušnik je obavestio nemačke tužioce da su predmeti uzeti u raciji 2007. godine u Brueknerovom izolovanom domu zatim bačeni u rezervoar.

Površina od oko 160 kvadratnih stopa bila je sravnjena i očišćena od trave i žbunja sa nekoliko rupa ukopanih u zemlju do dubine od oko dva metra.

Takođe su bile i druge rupe iskopane u priobalju blizu vodene linije, a stazu blizu ivice rezervoara je očistio rotovator.

Smatra se da su uklonjenu zemlju odneli nemački zvaničnici radi detaljnije analize u laboratoriji u Visbadenu u kojoj su smeštene istražne snage te zemlje, BKA.

Aksel Peterman, kriminalistički profilator i bivši nemački detektiv, rekao je za Miror da će „dokaze ispitati i proceniti stručnjaci” za nekoliko dana u „akreditovanoj DNK laboratoriji”.

On je tvrdio da ispitivanje zemljišta može da identifikuje oblik 'rova ili iskopane rupe' koji bi mogao da dovede do 'odeće ili skrivenih predmeta' koji vezuje osumnjičenog za to područje.

Međutim, bivši ubijeni u Metu Piter Kirkam tvrdio je da je potraga obavljena „više u nadi nego u očekivanju“ zbog vremena koje je prošlo otkako je Medlin nestala u maju 2007.

Portugalska policija je potvrdila da je trodnevna potraga rezultirala "prikupljanjem nekog materijala koji će biti predmet ekspertske analize", ali, prema Telegrafu, mogle bi da prođu nedelje ili meseci da se analiziraju svi uzorci.

Nemački tužilac Hans Kristijan Volters rekao je da će uskoro biti objavljeno saopštenje ako istražitelji ne pronađu ništa značajno. Ali ako se uzorci pokažu relevantnim, izjava bi bila odložena.

Istražitelji su radije češljali obale akumulacije nego što su tražili pod vodom, jer je ona znatno niža nego inače zbog nedostatka kiše.

Nešto posle 17 časova u četvrtak policija je podigla kordon i dozvolila medijima da dođu do područja koji je pretraživan poslednja tri dana.

Policija je očajnički pokušavala da pronađe video kameru jer veruje da može da sadrži slike Medlin, ali i drugih seksualnih napada koje je Brukner izveo na najmanje dve neidentifikovane žene.

Informator je podržao informacije ključnih svedoka Manfreda Sajferta i drugog čoveka po imenu Helge Bušing, koji su već rekli nemačkim istražiteljima da su provalili u kuću dok je Brukner bio u zatvoru.

Seiferth je rekao da je par pronašao pištolj i video kameru u izolovanoj kući u Floralu u kojoj je Brueckner živeo, nekoliko milja od rezervoara u Silvesu u portugalskom Algarveu, u fokusu najnovije policijske pretrage.

Nemci Sajfert i Bušing, koji su dojavili policiji, živeli su na Algarveu u isto vreme kada i Brukner i njih dvojica su bili umešani u sitne krađe sa njim pre nego što su se posvađali.

Rečeno je da snimci na video kameri prikazuju kako Brukner muči i siluje jednu Amerikanku, sa snimkom devojčice od oko 15 godina koja je takođe bila podvrgnuta istom strašnom iskušenju.

Godine 2019. Nemački sud je Bruknera  osudio za silovanje starije Amerikanke u njenom domu u Praia da Luz blizu mesta gde je nestala Medlin, i dobio je sedmogodišnju kaznu.

Nije poznato da li se radi o istoj ženi na nestaloj video traci, ali istražitelji žele da je uđu u trag kako bi izgradili još strašniji slučaj protiv Bruknera.

Izvor blizak istrazi rekao je za MailOnline:

- Obojica su rekli BKA (njemačkoj istražnoj policiji) da su provalili u Bruknerov dom. Svi su oni bili deo mreže sitnih kriminalaca u Algarveu početkom 2000-ih, otprilike u vreme kada je Medlin nestala, ali su se potom posvađali. Sejfert je rekao policiji da su on i Bušing pronašli video kameru i pištolj u kući nakon što su provalili. Kada je puštena video kamera koja je rekla da prikazuje maskiranog muškarca kako izvodi seksualni napad na ženu, a glas koji su čuli bio je Bruknerov - kaže i dodaje:

- Sejfert je rekao da je pronađen i pištolj i da su nakon što su pronašli video kameru uspaničeni, odvezli se i kasnije oba predmeta bacili u jezero. Sejfert je rekao istražiteljima da je materijal na video snimku zao i ako se to pronađe biće od vitalnog značaja za izgradnju slučaja protiv Bruknera. Sada se javio još jedan svedok koji je potvrdio priču o prva dva čoveka i to je podstaklo intenziviranje istrage.- 

Prošle godine nemačka policija optužila je Bruknera za niz istorijskih seksualnih zločina, uključujući silovanja nad dve neidentifikovane žene i irskog turističkog vodiča Hazel Behan između 2000. i 2006. godine.

U međuvremenu, portugalska i nemačka policija napustile su lice mesta juče popodne. U znak da je potraga završena, plavi šatori koji su postavljeni ranije ove nedelje su demontirani i spakovani.

Mogli su se videti policajci kako se voze napred-nazad pakuju stolove i stolice i nose ih do kombija.

Poslednja vozila koja su otišla bili su nemački registrovani crni mercedesi koji pripadaju istražnoj policiji BKA.

Izvori bliski istrazi rekli su da će materijal pronađen na licu mesta, uglavnom uzorci zemlje, biti vraćen u Nemačku na analizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading