ODLUKE SA SAMITA G7 IMAJU ZA CILJ DVOSTRUKO OBUZDAVANJE KINE I RUSIJE: Lavrov poručio - Moskva je PRINUĐENA da odgovori...

Autor:

Svet

20.05.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lavrov je kazao da Moskva ne pokazuje neprijateljstvo na sopstvenu inicijativu.

ODLUKE SA SAMITA G7 IMAJU ZA CILJ DVOSTRUKO OBUZDAVANJE KINE I RUSIJE: Lavrov poručio - Moskva je PRINUĐENA da odgovori...

Foto: Tanjug/AP

Odluke donete na samitu G7 u japanskom gradu Hirošimi imaju za cilj dvostruko obuzdavanje Rusije i Kine, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Zadatak je postavljen glasno i otvoreno: poraziti Rusiju na bojnom polju, ali ne stati na tome, već je eliminisati kao geopolitičkog konkurenta. Zapravo, svaka druga zemlja koja pretenduje na neku vrstu nezavisnog mesta u svetskom poravnanju će, takođe, potisnuti konkurente - rekao je Lavrov, prenele su RIA Novosti.

On je istakao da tokom govora na sastanku Skupštine Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku, da odluke o kojima se sada razgovara i koje se usvajaju u Hirošimi, na samitu G-7, imaju za cilj odvraćanje Rusije i Kine.

Lavrov je kazao da Moskva ne pokazuje neprijateljstvo na sopstvenu inicijativu, ali da je u sadašnjim uslovima prinuđena da odgovori na objavljen rat.

- Imamo mnogo saveznika, imamo mnogo istomišljenika. I ovde morate dobro da shvatite da mi ne promovišemo neprijateljstvo prema bilo kome - naglasio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Rusija je prinuđena da odlučno, principijelno i dosledno odgovori na rat koji joj je objavljen.

- Neprijateljstvo proizilazi sa one strane barikada, barikada koje razdvajaju one koji žele da žive koristeći svoj um u interesu svojih naroda od oni koji žele da žive na račun drugih - istakao je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading