UZBUNA U UKRAJINI- POSTOJI OPASNOST OD NAPADA KINŽALIMA! U celoj zemlji odjekuju sirene za vazdušnu opasnost

Autor:

Svet

19.05.2023

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu zabeleženi napadi na infrastrukturu ili civilne ciljeve.

UZBUNA U UKRAJINI- POSTOJI OPASNOST OD NAPADA KINŽALIMA! U celoj zemlji odjekuju sirene za vazdušnu opasnost

Foto: Tanjug/AP

Sirene za vazdušnu opasnost tokom noći su se oglasile širom Ukrajine, a u pojedinim oblastima prijavljene su i eksplozije, međutim nije bilo žrtava.

Nisu zabeleženi napadi na infrastrukturu ili civilne ciljeve, prenosi Rojters.

Iz ukrajinske vojske je saopšteno da su ruski avioni u vazduhu i da postoji postoji opasnost od udara hipersoničnih projektila Kinžal.

Šef kijevske vojne administracije Sergej Popko rekao je da su ruske snage poslale veliki broj dronova ka ukrajinskoj prestonici, ali da su ukrajinske snage uništile sve vadzušne ciljeve.

- Ova taktika Kremlja je pokušaj da se nadjačaju naše protivvazdušne snage i izvrši psihološki pritisak na civile. To se neće dogoditi - poručio je Popko na Telegramu.

Zvaničnici u Donjeckoj oblasti, koja je pod kontrolom Moskve, saopštili su da su ukrajinske snage posle ponoći ispalile osam projektila na grad Donjeck, ali nije navedeno da li je bilo žrtava, prenosi TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading