UKRAJINA PODIGLA ZASTAVU U NATO: Kijev primljen u zajedničku sajber odbranu Alijanse (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

17.05.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je da se Ukrajina zvanično pristupila NATO Centru izvrsnosti za kooperativnu sajber odbranu (CCDCOE), sa sedištem u Estoniji.

UKRAJINA PODIGLA ZASTAVU U NATO: Kijev primljen u zajedničku sajber odbranu Alijanse (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Twitter/MFA_Ukraine

Na Tviteru ukrajinskog ministarstva navedeno je da je nacionalna zastava Ukrajine zvanično podignuta u sedištu CCDCOE u estonskoj prestonici Talinu, čime je obeleženo pristupanje Kijeva tom centru za sajber bezbednost.

Ruski ambasador u Estoniji Vladimir Lipajev rekao je nedavno za Tas da je pristupanje Ukrajine NATO centru za sajber odbranu pokušaj ucene Rusije.

Foto: www.profimedia.rs

Sedište NATO CCDCOE u estonskoj prestonici Talinu

- Ovaj potez ilustruje planove Zapada da postepeno uključe Ukrajinu u sistem antiruskog vojnog planiranja i integrišu je u infrastrukturu NATO - rekao je Lipajev i dodao da učešće Ukrajine u CCDCOE ne predstavlja pretnju po bezbednost Rusije.

NATO je osnovao CCDCOE 2008. sa ciljem za pružanja podrške članicama Alijanse u oblasti sajber odbrane kroz multidisciplinarna primenjena istraživanja, ekspertska savetovanja, obuke i vežbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading