UKRAJINA PODIGLA ZASTAVU U NATO: Kijev primljen u zajedničku sajber odbranu Alijanse (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

17.05.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je da se Ukrajina zvanično pristupila NATO Centru izvrsnosti za kooperativnu sajber odbranu (CCDCOE), sa sedištem u Estoniji.

UKRAJINA PODIGLA ZASTAVU U NATO: Kijev primljen u zajedničku sajber odbranu Alijanse (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Twitter/MFA_Ukraine

Na Tviteru ukrajinskog ministarstva navedeno je da je nacionalna zastava Ukrajine zvanično podignuta u sedištu CCDCOE u estonskoj prestonici Talinu, čime je obeleženo pristupanje Kijeva tom centru za sajber bezbednost.

Ruski ambasador u Estoniji Vladimir Lipajev rekao je nedavno za Tas da je pristupanje Ukrajine NATO centru za sajber odbranu pokušaj ucene Rusije.

Foto: www.profimedia.rs

Sedište NATO CCDCOE u estonskoj prestonici Talinu

- Ovaj potez ilustruje planove Zapada da postepeno uključe Ukrajinu u sistem antiruskog vojnog planiranja i integrišu je u infrastrukturu NATO - rekao je Lipajev i dodao da učešće Ukrajine u CCDCOE ne predstavlja pretnju po bezbednost Rusije.

NATO je osnovao CCDCOE 2008. sa ciljem za pružanja podrške članicama Alijanse u oblasti sajber odbrane kroz multidisciplinarna primenjena istraživanja, ekspertska savetovanja, obuke i vežbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading