ŠVAJCARSKA ZAPLENILA RUSKU IMOVINU: Rusija saopštila da je zamrznuto ukupno 237 milijardi evra

Autor:

Svet

11.05.2023

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarska zadržava imovinu Centralne banke Ruske Federacije (CBRF) u iznosu od 7,57 milijardi evra, saopštila je danas vlada ove zemlje.

ŠVAJCARSKA ZAPLENILA RUSKU IMOVINU: Rusija saopštila da je zamrznuto ukupno 237 milijardi evra

Foto: Tanjug/AP

Švajcarska je saopštila da je imovina CBRF zamrznuta od 25. marta prošle godine, kada su zabranjene sve transakcije sa ovom bankom, prenosi Rojters.

Vlada u Bernu je dodala da prati diskusije unutar EU o tome da li zamrznuta ruska imovina treba da se uloži u investicije, a prihod iskoristi za obnovu Ukrajine.

Pored imovine CBRF, Švajcarska je zamrzla i rusku imovinu u vrednosti od 7,68 milijardi evra koja je povezana sa osobama, kompanijama i entitetima sa liste sankcija usmerenih protiv Moskve.

Rusija je ranije saopštila da su, usled zapadnih sankcija, zamrznute njene međunarodne devizne rezerve u ukupnom iznosu od 273,18 milijardi evra, podseća britanska agencija, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading