Holandski ministar priznao da je lagao o Putinu, pa dao ostavku!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.02.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra je podneo ostavku pošto je priznao da je iznosio lažne informacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra

On je rekao da je lagao kada je 2016. godine izjavio da je prisustvovao sastanku na kojem je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da ima detaljne planove za "veliku Rusiju".

Kako je naveo u obrazloženju svoje odluke, njegov kredibilitet je time toliko narušen, da je nemoguće da nastavi svoj posao, prenosi Rojters. 

Tokom predizborne kampanje pre dve godine, Zejlstra je rekao da je 2006. godine bio u Putinovoj dači kada je čuo kako lider Kremlja govori o planovima za "veliku Rusiju" koja bi, navodno, obuhvatila i neke ruske susede, međutim u ponedeljak je priznao da nikada nije bio na sastanku s Putinom i da je za navodni Putinov komentar čuo "iz druge ruke". 


Ranije danas ruska ambasada u Holandiji odbacila je kao "primer lažne vesti" komentar holandskog ministra spoljnih poslova o navodnom agresivnom ruskom planu za stvaranje "velike Rusije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading