I BIL GEJTS UDARIO NA TRAMPA: Trebalo bi žene da tretira sa više poštovanja

Autor: Tanjug

Svet

13.02.2018

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts i njegova žena Melinda smatraju da bi predsednik SAD Donald Tramp trebalo da se odnosi s više poštovanja prema ljudima, naročito ženama, kao i da bi trebalo da nastavi s ulaganjima u siromašnije zemlje zbog "dobrobiti globalne bezbednosti".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kritikovao šefa Bele kuće: Bil Gejts

U otvorenom pismu, koje objavljuju na godišnjem nivou i u kome odgovaraju na pitanja u vezi sa njihovom fondacijom, Bil i Melinda Gejts kritikovali su Trampove predloge za smanjenje pomoći stranim zemljama, te poručili da on ima odgovornost da bude dobar primer i osnaži sve Amerikance kroz svoje izjave i politiku. 

- Želela bih da naš predsednik tretira ljude, a naročito žene, uz više poštovanja kada govori i tvituje - navela je Melinda Gejts u pismu. 

U pismu, u kojem je par Gejts odgovarao na 10 najnezgodnijih pitanja koja dobijaju u vezi sa svojim filantropskim delovanjima, oni su se osvrnuili i na Trampove planove da smanji izdvajanja za borbu protiv bolesti i siromaštva u inostranstvu, prenosi Rojters. 

- Ti napori spasavaju živote... I oni čine bezbednijim Amerikance time što čine siromašnije zemlje stabilnijim i zaustavljaju epidemije bolesti pre nego što postanu pandemije. Svet nije bezbednije mesto kada je više ljudi bolesno ili gladno - poručio je Bil Gejts. 


Trampov predllog smanjenja fondova za diplomatiju i pomoć u inostranstvu naišao je na otpor u američkom Kongresu u ponedeljak, kada su se republikanci pridružili demokratama u protivljenju smanjenjima onoga što vide kao ključne troškove "meke moći" u vreme globalnih pretnji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading