(FOTO, VIDEO) KIM I TRAMP RATUJU ŽENAMA: Evo zašto svi upoređuju sestru Džong Una sa Ivankom

Autor:

Svet

11.02.2018

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozna Kim Jo Jong, sestra severnokorejskog vođe Kim Džong Una koja ne prestaje da privlači pažnju sveta nakon senzacionalnog pojavljivanja na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji, tamo je poslata s posebnim razlogom, uvereni su analitičari.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Adut Pjongjanga: Kim Jo Jong 

Kako objašnjavaju, osim što je svojom "blagom" pojavom trebalo da predstavlja simbol pomirenja dve zemlje i napravi istorijski korak ka tom cilju, ona je i prst u oko američkom lideru Donaldu Trampu.

Naime, šef SAD je ranije odlučio da njegova mezimica i najstarija ćerka Ivanka bude lice koje će zatvoriti OI, te je Kim odlučio da mu pokaže kako i on ima svoj adut.

Misteriozna pojava, još misteriozniji privatni život

- život Kim Jo Jong je obavijen misterijom, te se tako ne zna sa sigurnošću da li je rođena 1987. ili 1989.

- zna se da je najmlađa ćerka preminulog lidera Severne Koreje Kim Džong Ila
- sestra je Kim Džong Una i Kim Džong Čola
- veoma je bliska sa Kimom, sa kojim je odrasla, a zajedno su i studirali u švajcarskom gradu Bernu
- veruje se da je udata za Čoe Songa, sina Čoe Rjong Haea, potpredsednika Centralnog komiteta komunističke partije i drugokomandujućeg vojske Severne Koreje
- pre nego što se pridružila Politbirou i postala najmoćnija žena u zemlji, Jo Jong je bila savetnica bratu Džong Unu i glavna osoba za izgradnju njegovog imidža u javnosti

- Analitičari ne prestaju da analiziraju kako je Kim Jo Jong bila našminkana, koliko su joj podignute jagodice, šta je izabrala da obuče. Njen stil i način ponašanja su praćeni u svakom trenutku i niko nije mogao da joj nađe manu. Bila je odraz skromnosti i "hladnog" stila, karakterističnog za njenu zemlju, ali je zato pokazala savršeno vaspitanje i manire u ophođenju s drugima, posebno s južnokorejskim predsednikom Mun Džae Inom - navode zapadni mediji, pa čak i CNN, koji je kritikovan u američkoj javnosti da je previše ishvalio ženu koja dolazi iz jedne od najmanje prijateljskih zemalja po Ameriku.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivanka i Donald Tramp

I pored toga, mediji zaključuju da je mala verovatnoća da će Ivanka 25. februara na zatvaranju Igara privući i deo pažnje svetske javnosti u odnosu na Jo Jong.

Jo Jong nosi skromnu odeću sivih, crnih i belih tonova, gotovo bez trunke šminke i neobavezno zakačenim gornjim delom kose

- Ivanka je već viđen lik i nema šta novo da donese, dok je Kimova sestra bila prava poslastica za medije koji godinama pričaju o Severnoj Koreji kao zatvorenoj zemlji koja nema šta da ponudi - navode analitičari.

Od modela do savetnice predsednika Amerike

- Ivanka Tramp je najstarija ćerka predsednika SAD i njegove prve žene Ivane
- smatra se prvim jevrejskim članom porodice Tramp jer je udata za jevrejina Džareda Kušnera
- bavila se modelingom, a nakon završenih ekonomskih studija pridružila se ocu u vođenju porodičnog biznisa
- dugo godina je bila izvršni potpredsednik Tramp organizacije
- od marta 2017. je zajedno sa suprugom član administracije šefa SAD i njegova je savetnica
- udata je od 2009. i ima troje dece

Interesantno je da je Jo Jong toliko bila predmet pažnje da je analiziran i njen rukopis u gostinjskoj knjizi Plave kuće, predsedničke palate u Seulu. U njoj je Severnokorejka napisala: "Nadam se da će Pjongjang i Seul doprineti približavanju naših ljudi u srcu i doneti jedinstvo i prosperitet našim narodima u bliskoj budućnosti".

Ivankine haljine koštaju i po 5.000 dolara, a najmanje triput je operisala nos, ubrizgavala botoks, podizala jagodice i ugradila silikone u grudi

- Rukopis joj je veoma neuobičajen. Poprečne linije slova su pod nekim neobičnim uglovima, tako da on izgleda kao kaligrafija - navode analitičari koji nisu propustili da navedu kako je neizveštačena pojava Jo Jong u suštoj suprotnosti sa Ivankinim zapadnjačkim načinom života.

- Ivankine haljine koštaju i po 5.000 dolara, a najmanje triput je operisala nos, ubrizgavala botoks, podizala jagodice i ugradila silikone u grudi - podsećaju oni pozivajući se na analize stila prve ćerke SAD, kojim su se bavili mnogi modni časopisi.

Inače, pojavljivanje Jo Jong je u Južnoj Koreji ogroman korak ka pomirenju dve zemlje jer je prvi član porodice Kim koji je otputovao u susednu zemlju posle nekoliko decenija. Osim toga, ona je južnokorejskom lideru Mun Džae Inu prenela poziv da poseti Severnu Koreju, što je dodatni pomak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading