(VIDEO) MANIJAK SEKAO LJUDE MAČEM U CRKVI!

Autor: Tanjug

Svet

11.02.2018

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indonežanske vlasti saopštile su da je naoružani napadač (22) ranio četvoro ljudi, uključujući i nemačkog sveštenika, tokom službe u katoličkoj crkvi u gradu Jogjakarta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Crkva u kojoj se dogodio napad

Napadača je policija upucala, a još uvek nema potvrde da je incident povezan sa terorizmom, prenosi Rojters.

Navodi se da se na video snimku iz crkve vide ljudi kako bacaju knjige koje su držali u rukama dok napadač sa mačem ide na njih. Očevici i policija kazali su da je među povređenima, koji imaju povrede leđa, vrata i glave i nalaze se u stabilnom stanju, i policajac koji je savladao napadača i sveštenik Karl Edmund Prir (81), koji već dugo godina živi u Indoneziji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Policija je saopštila da istražuju moguće motive napadača, za kojeg se veruje da je student.

"Još uvek ne možemo da potvrdimo da se radi o incidentu povezanom sa terorizmom. Možemo da potvrdimo da je osumnjičeni priveden i da mu se pruža pomoć u bolnici", navedeno je iz indonežanske policije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Navedeno je i da je osumnjičeni upucan u stomak, dok se ne zna u kakvom su stanju ranjeni vernici.

Rojters navodi da je Indonezija zvanično sekularna država koja ima najveću populaciju muslimana na svetu, ali brojne manjine hrišćana, hindu vernika i pripadnika tradicionalnih vera.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading