DEVET ŽIVOTA SILVIJA BERLUSKONIJA: Šta je sve do sada preživeo i dočekao 86 godina (FOTO)

Autor:

Svet

06.04.2023

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puno puta u prethodnih više od četvrt veka Silvio Berluskoni (86), nekadašnji italijanski premijer, imao je situacije opasne po život iz kojih se uvek izvlačio.

DEVET ŽIVOTA SILVIJA BERLUSKONIJA: Šta je sve do sada preživeo i dočekao 86 godina (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Jedan od najvažnijih političara u istoriji Apeninskog poluostrva nalazi se na odeljenju intenzivne nege bolnice San Rafaele u Milanu.

Foto: Tanjug/AP

Silvio Berluskoni

Iz te bolnice je saopšteno da Berluskoni, koji je oboleo od leukemije, zbog slabljenja imuniteta usled te bolesti krvi sada ima i upalu pluća.

Izvori lista Korijere dela sera iz Berluskonijevog neposrednog okruženja naveli su da on u svesnom stanju i da je počeo sa hemoterapijom, kao i da prima lekove protiv infekcije pluća. 

Ovo je samo poslednja u nizu njegovih hospitalizacija koje su počele još daleke 1997. kada je u maju te godine primljen u tu istu milansku bolnicu "San Rafaele".

Foto: Tanjug/AP

Snimatelj 2006. snima prozor Berluskonijeve sobe u bolnici "San Rafaele" u Milanu

Tada je operisan zbog tumora prostate. O toj operaciji javnost nije znala ništa sve dok je sam Berluskoni nije sam pomenuo nekoliko godina kasnije u razgovoru s mladima koji su lečili od bolesti zavisnosti u jednom za to spelijalizovanom centru u regionu Veneto.

Foto: www.profimedia.rs

Berluskoni se 2006. onesvestio u direktnom televizijskom prenosu dok je u Montekatiniju prisustvovao stranačkoj proslavi.

Berluskoni je 2006. pozlilo u direktnom televizijskom prenosu dok je u Montekatiniju prisustvovao stranačkoj proslavi.

Foto: www.profimedia.rs

Brzo se povratio i odbio da uđe u vozilo Hitne pomoći

On je izgubio svest i pao na bini, ali se brzo povratio i odbio da uđe u vozilo Hitne pomoći. Ipak je ponovo hospitalizovan u milanskoj bolnici "San Rafaele" koju je napustio posle 24-časovnog oporavka.

Foto: www.profimedia.rs

U decembru 2009. svet je obišla slika Berluskonijevog okrvavljenog lica.

Foto: www.profimedia.rs

U decembru 2009. svet obišla slika Berluskonijevog okrvavljenog lica

Tadašnjeg italijanskog premijera je mentalno obolela osoba gađala i pogodila u glavu malom statuom milanske katedrale Duomo.

Foto: www.profimedia.rs

Tadašnjeg italijanskog premijera je mentalno obolela osoba gađala i pogodila u glavu malom statuom milanske katedrale Duomo

Berluskoni je prošao samo sa polomljenim nosem i dva oštećena zuba, a nekoliko dana se oporavljao gde drugde nego u "San Rafaele".

Foto: www.profimedia.rs

Berluskoni je prošao samo sa polomljenim nosem i dva oštećena zuba

Berluskoni je patio i od uveitisa, očne infekcije koja izaziva zapaljenje središnjeg omotača oka. Zbog te bolesti je u već više puta pomenutoj milanskoj bolnici primljen prvo 2013, a onda i 2014. godine.

Zbog uveitisa je neko vreme morao da nosi naočare sa zatamnjenim staklima i u zatvorenom prostoru.

Foto: www.profimedia.rs

Zbog uveitisa je neko vreme morao da nosi naočare sa zatamnjenim staklima i u zatvorenom prostoru

Zdravlje vremešnog italijanskog političara se još više zakomplikovalo 2016. kada je u "San Rafaeleu" imao operaciju na otvorenom srcu pri kojoj mu je zamenjen aortni zalistak. Zahvat je trajao puna četiri sata, a Berluskoni je nakon mesec dana otpušten iz milanske bolnice.

U novembru 2019. Berluskoni je, nakon što se sapleo i pao tokom kongresa Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu, primljen na kliniku "La Madonina". Strahovalo se da je polomio butnu kost, ali je prošao samo sa nagnječenjima i modricama.

Foto: Tanjug/AP

Sapleo se i pao tokom kongresa Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu

U aprilu 2019. Berluskoni je ponovo operisan, ovoga puta zbog opstrukcije creva. Tada već bivši premijer Italije primljen je na odeljenje intenzivne nege odakle je otpušten posle nekoliko dana.

Foto: Tanjug/AP

Berluskoni se suočio i s koronovirusom

Tokom 2020. Berluskoni se suočio i s koronavirusom. Nakon što je celog leta boravio u svojoj vili na Sardiniji u septembru je testiran pozitivno na KOVID-19 i iz preventivnih razloga primljen je ponovo u "San Rafaele", odakle je izašao nakon deset dana.

- Ovoga puta sam se izvukao - poručio je po napuštanju bolnice Berluskoni koji je koronu nazvao najopasnijim iskušenjem koje je imao u životu.

Foto: Tanjug/AP

KOVID-19 ostavio posledice po Berluskonijevo zdravlje

Ipak, taj virus je ostavio posledice zbog kojih je više puta hospitalizovan na kraće vremenske periode. U januaru 2021. primljen je i u bolnicu u Monte Karlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aca

06.04.2023 20:23

Taj stvarno ima 100 života od korone je pomrlo čuda ljudi imo čovek pare i odma ga lečili kako treba