OGLASIO SE RUSKI VOJNI ZVANIČNIK: Drugi talas mobilizacije u Rusiji?

Autor:

Svet

31.03.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je potpisao važan ukaz.

OGLASIO SE RUSKI VOJNI ZVANIČNIK: Drugi talas mobilizacije u Rusiji?

Foto: Tanjug/AP

Oružane snage Rusije ne planiraju drugi talas mobilizacije, a poziv na obaveznu vojnu službu deo je rutinskog programa regrutacije, saopštili su zvaničnici.

- Želeo bih da istaknem da planovi Generalštaba ne uključuju drugi talas mobilizacije - rekao je danas Vladimir Cimljanski, predstavnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, navodi Index.hr.

Foto: Tanjug/AP

 

On je dodao da Ministarstvo odbrane ima dovoljno vojnika da ispuni svoje ciljeve i da će regruti služiti vojni rok samo na stalnim ispostavama u Rusiji. Ministarstvo odbrane Rusije tradicionalno poziva muškarce na obaveznu vojnu službu dva puta godišnje, u proleće i na jesen.

Mobilizacija je drugačiji proces u kojem se pozivaju rezervni sastavi i drugo vojno osoblje u slučaju vanrednog ili ratnog stanja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je potpisao ukaz o obaveznom služenju vojnog roka, za vreme prolećne regrutacije, za 147.000 građana starosti od 18 do 27 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading