DA LI PUTIN PROGOVARA KROZ IZJAVE LUKAŠENKA?! Prva reakcija Kremlja na dramatično obraćanje beloruskog predsednika: NASTAVIĆE SE!

Autor:

Svet

31.03.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojna operacija u Ukrajini ostaje jedino sredstvo za postizanje ciljeva, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

DA LI PUTIN PROGOVARA KROZ IZJAVE LUKAŠENKA?! Prva reakcija Kremlja na dramatično obraćanje beloruskog predsednika: NASTAVIĆE SE!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Predlog predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka o prekidu vatre i pregovorima ništa nije promenio "u kontekstu Ukrajine“, vojna operacija se nastavlja, rekao je novinarima Peskov, prenosi dopisnik RBC.

Prema njegovim rečima, Vladimir Putin i Lukašenko će na ovu temu razgovarati sledeće nedelje.

- Ali u kontekstu Ukrajine, ništa se ne menja. Specijana vojna operacija se nastavlja, jer je to jedino sredstvo za postizanje ciljeva - rekao je on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Podsetimo, Lukašenko se danas založio za pregovore između Moskve i Kijeva, a takođe je predložio proglašenje primirja i prekid neprijateljstava u Ukrajini.

- Ako Zapad ponovo iskoristi ovo vreme za obmanu, onda će Rusija biti primorana da upotrebi punu moć vojske – i osiromašeni uranijum i obogaćeni uranijum. Vojska će me razumeti - rekao je on.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i Savet Federacije su izjavili da su spremni za pregovore sa Kijevom, ali bez preduslova. Kremlj je naveo da mirovni plan takođe ne može postojati bez uzimanja u obzir pojave novih teritorija unutar Rusije.

Peskov je ranije sugerisao da Zapad ne želi da dozvoli Ukrajini mirovne pregovore sa Rusijom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Podsetimo, kako je Republika već pisala, Lukašenko je obraćajući se porukom narodu i parlamentu, predložio da se prekinu neprijateljstva u Ukrajini i proglasi primirje.

Moramo da stanemo sada, pre nego što eskalacija počne. Pokušaću da rizikujem da predložim prekid neprijateljstava, da proglasimo primirje bez prava kretanja, pregrupisavanja trupa sa obe strane, bez prava na prenos oružja, municije i vojne opreme - rekao je šef države a prenosi RIA Novosti.

Govoreći o najavljenoj kontraofanzivi Oružanih snaga Ukrajine Lukašenko je rekao da je ona "izuzetno opasna“, pozvao je na hitno zaustavljanje rata.

- U Ukrajini više nema nacista. Ratuju obični ljudi - rekao je beloruski predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading