ERDOGAN DAO ZELENO SVETLO, FINSKA ULAZI U NATO: Turska konačno odobrila zahtev za pridruživanje Alijansi, Švedska i dalje blokirana

Autor:

Svet

30.03.2023

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O ovome se oglasio i Jens Stoltenberg.

ERDOGAN DAO ZELENO SVETLO, FINSKA ULAZI U NATO: Turska konačno odobrila zahtev za pridruživanje Alijansi, Švedska i dalje blokirana

Foto: pixabay.com

Turska je konačno odobrila zahtev Finske za pridruživanje NATO, čime su okončana višemesečna odlaganja, ali istovremeno je nastavila da blokira Švedsku da se pridruži vojnom savezu.

Turski parlament je u četvrtak jednoglasno glasao za članstvo Finske, otklanjajući poslednju prepreku u procesu pridruživanja.

Glasanje je ispunjenje "obećanja" turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će Finskoj dozvoliti ulazak u odbrambenom savezu, prenosi CNN.

O ovome se na Tviteru oglasio i Jens Stoltenberg.

 

 

Turska je bila poslednja od 30 članica NATO-a koja je odobrila članstvo Finske,dok je Mađarska to učinila tek u ponedeljak, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading