MAŠIN TATA UHAPŠEN U MINSKU? Pobegao iz kućnog pritvora, njegovu ćerku stavili u dom nakon antiratnog crteža

Autor: Republika

Svet

30.03.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksej Moskaljov je osuđen na dve godine zatvora zbog kritike politike Kremlja u objavama na društvenim mrežama.

MAŠIN TATA UHAPŠEN U MINSKU? Pobegao iz kućnog pritvora, njegovu ćerku stavili u dom nakon antiratnog crteža

Foto: Printscreen/Ovd Info, Printscreen Twitter

Rus Aleksej Moskaljev, koji je pobegao iz kućnog pritvora nakon što je osuđen na dve godine zatvora, posle istrage izazvane antiratnim crtežima njegove ćerke, uhapšen je, rekao je njegov advokat.

- On je priveden, da - rekao je Dmitrij Zahvatov Rojtersu, ne navodeći više detalja.

Aleksej Moskaljov je osuđen na dve godine zatvora zbog kritike politike Kremlja u objavama na društvenim mrežama. Policija je obavila istragu nakon što je njegova 13-godišnja ćerka Maša odbila da učestvuje na patriotskom času u svojoj školi, i napravila crteže na kojima na jednom prikazano ispaljivanje raketa na porodicu koja stoji ispod ukrajinske zastave, a na drugom je pisalo „Slava Ukrajini!

Nezavisna ruska novinska kuća SOTA Project izvestila je u četvrtak da je policija uhapsila Moskaljova u Minsku u Belorusiji. Pozivajući se na neimenovani izvor, SOTA je javila da je policija Moskaljova locirala preko mobilnog telefona u stanu u kojem je boravio.

Moskaljov i Marija su razdvojeni otkako je on stavljen u kućni pritvor početkom marta, a ona prebačena u državni "rehabilitacioni centar" za maloletnike. Moskaljovov advokat Vladimir Bilijenko rekao je da je posetio centar dan ranije, ali devojčice nije bilo.

- Izgleda da kriju Mašu - rekao je on agenciji Frans pres, misleći na devojčicu. Bilijenko je rekao da je teško predvideti šta će se desiti sa njom.

Moskaljov je u opasnosti da izgubi roditeljska prava u odvojenom suđenju koje treba da počne 6. aprila.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov govorio je o presudi Moskaljovu, opisujući roditeljstvo oca kao "žalosno". Ali u pismu objavljenom na društvenim mrežama Marija je svog oca nazvala "najhrabrijom osobom na svetu".

"Volim te mnogo i znam da nisi ništa kriv", navodi se u pismu. "Sve će biti u redu i bićemo zajedno. Ti si moj heroj", dodaje se.

Bilijenko je potvrdio autentičnost pisma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading