HAOS ISPRED KIJEVSKO-PEČERSKE LAVRE! Policija sa mitraljezima ušla u manastor! NAROD NE DA SVETINJU! (FOTO)

Autor:

Svet

30.03.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije jutros, pred lavru su stigli članovi komisije nacionalnog kompleksa, ali ih vernici nisu puštali da uđu, pa su otišli.

HAOS ISPRED KIJEVSKO-PEČERSKE LAVRE! Policija sa mitraljezima ušla u manastor! NAROD NE DA SVETINJU! (FOTO)

Foto: Tanjug-AP

Policajci naoružani automatskim puškama ušli su u Kijevsko-pečersku lavru.

 

 

To se dogodilo uborzo pošto su članovi komisije za prijem i predaju imovine objekata koje koristi lavra otišli ne počevši sa radom. Prethodno se u lavri čuo "nabat" – zvono za uzbunu za okupljanje naroda koji je okružio članove komisije i nije im dozvolio da rade.

Podsetimo, bogosluženje se jutros odvijalo kao i obično, hram je bio pun naroda, kapije otvorene za prolaz hodočasnika i automobila. Liturgiju je služio mitropolit Onufrije, a pripadnici policije su na rampama ispred manastira. Takođe se navodi da su za parohijane otvorene i pećine.

Ranije jutros, pred lavru su stigli članovi komisije nacionalnog kompleksa, ali ih vernici nisu puštali da uđu, prenosi „Strana.ua“.

- Vernici ih blokiraju, oni su okružili članove komisije i ne dozvoljavaju im da uđu u objekte koje žele da provere - navodi se u članku uz napomeni da se policija nije mešala.

Advokat manastira protojerej Nikita Čekman, u međuvremenu je saopštio da je Privredni sud Kijeva uzeo na razmatranje tužbu služitelja Kijevsko-pečerske lavre kanonske UPC.

U tužbi je ukazano na potrebu da se Nacionalnom istorijskom spomeniku za vreme suđenja zabrani preduzimanje bilo kakvih radnji koje imaju za cilj ometanje delovanja verske zajednice.

U četvrtak je počela sa radom komisija za prijem i predaju imovine objekata koje koristi lavra.

Više slika pogledajte u galeriji:

 

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading