HAOS ISPRED KIJEVSKO-PEČERSKE LAVRE! Policija sa mitraljezima ušla u manastor! NAROD NE DA SVETINJU! (FOTO)

Autor:

Svet

30.03.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ranije jutros, pred lavru su stigli članovi komisije nacionalnog kompleksa, ali ih vernici nisu puštali da uđu, pa su otišli.

HAOS ISPRED KIJEVSKO-PEČERSKE LAVRE! Policija sa mitraljezima ušla u manastor! NAROD NE DA SVETINJU! (FOTO)

Foto: Tanjug-AP

Policajci naoružani automatskim puškama ušli su u Kijevsko-pečersku lavru.

 

 

To se dogodilo uborzo pošto su članovi komisije za prijem i predaju imovine objekata koje koristi lavra otišli ne počevši sa radom. Prethodno se u lavri čuo "nabat" – zvono za uzbunu za okupljanje naroda koji je okružio članove komisije i nije im dozvolio da rade.

Podsetimo, bogosluženje se jutros odvijalo kao i obično, hram je bio pun naroda, kapije otvorene za prolaz hodočasnika i automobila. Liturgiju je služio mitropolit Onufrije, a pripadnici policije su na rampama ispred manastira. Takođe se navodi da su za parohijane otvorene i pećine.

Ranije jutros, pred lavru su stigli članovi komisije nacionalnog kompleksa, ali ih vernici nisu puštali da uđu, prenosi „Strana.ua“.

- Vernici ih blokiraju, oni su okružili članove komisije i ne dozvoljavaju im da uđu u objekte koje žele da provere - navodi se u članku uz napomeni da se policija nije mešala.

Advokat manastira protojerej Nikita Čekman, u međuvremenu je saopštio da je Privredni sud Kijeva uzeo na razmatranje tužbu služitelja Kijevsko-pečerske lavre kanonske UPC.

U tužbi je ukazano na potrebu da se Nacionalnom istorijskom spomeniku za vreme suđenja zabrani preduzimanje bilo kakvih radnji koje imaju za cilj ometanje delovanja verske zajednice.

U četvrtak je počela sa radom komisija za prijem i predaju imovine objekata koje koristi lavra.

Više slika pogledajte u galeriji:

 

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading