EKSPLOZIJA U ITALIJANSKOJ FABRICI: Nadležni pozvali građane da ne izlaze i ne otvaraju prozore - požar zahvatio hemijsku kompaniju (VIDEO)

Autor:

Svet

29.03.2023

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U hemijskoj kompaniji "Kemi" u Novari na severu Italije, danas je izbio požar, a gradonačelnik je upozorio građane da ne otvaraju prozore i ne izlaze iz kuća bez preke potrebe.

EKSPLOZIJA U ITALIJANSKOJ FABRICI: Nadležni pozvali građane da ne izlaze i ne otvaraju prozore - požar zahvatio hemijsku kompaniju (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twiter

Fabrika, koja se se bavi preradom hemijskih rastvarača, nalazi se u industrijskoj zoni San Pjetro Mozeco, a veliki crni oblak se kreće u pravcu Lombardije, prenosi Ansa.

Prema rečima očevidaca, čule su se i eksplozije, a cela industrijska oblast je evakuisana. Za sada nema podataka da li ima mrtvih ili povređenih osoba, piše Tanjug, a prenose mediji.

"Požar koji je jutros izbio u kompaniji u San Pjetro Mozecu još traje, pod kontrolom je vatrogasaca, ali stub dima bi mogao da stvori rizik od ekološke i zdravstvene katastrofe. Preporučuje se građanima da prozore drže zatvorenim i ako nije neophodno da ostanu kod kuće. Preporuka je i da deca ostanu u učionici sa zatvorenim prozorima", rekao je gradonačelnik.

Na terenu se nalaze i ekipe Regionalne agencije za zaštitu životne sredine ARPA, karabinjeri i šest vatrogasnih timova, kao i ekipe Hitne pomoći.

Prema pisanju "Stampe", plamen je visok pedesetak metara, a oblak je vidljiv i nekoliko kilometara dalje.

Uzrok požara je za sada nepoznat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading