RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE KOD NORVEŠKE: Napetost raste u severnom Atlantiku

Autor:

Svet

26.03.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viceadmiral Rune Andersen, glavnokomandujući norveške mornarice, zabrinut je zbog aktivnosti najsavremenijih ruskih nuklearnih podmornica u severnom Atlantiku.

RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE KOD NORVEŠKE: Napetost raste u severnom Atlantiku

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Ruski mediji preneli su izveštaj norveške TV 2 u kojem se navodi da su ruske pomorske snage aktivne u vodama severnog Atlantskog okeana i da su među njima i podmornice "Severodvinsk" i "Jurij Dolgoruki".

Foto: Tanjug/AP

Ruska nuklearna podmornica

- Ove podmornice su moderne, nečujne i opremljene savremenim projektilima - rekao je Andersen i upozorio da one "predstavljaju pretnju" strateškim ciljevima u SAD i Evropi.

Foto: Tanjug/AP

 

"Severodvinsk" je ruska višenamenska nuklearna podmornica četvrte generacije, a "Jurij Dolgoruki" je strateška nuklearna podmornica.

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da Zapad tajno naoružava Ukrajinu, a da ruske trupe pokušavaju da unište to zapadno oružje tokom isporuke.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

- Naša vojska uspeva da uradi nešto, ali ne sve. Prevoze oružje tajno, noću - rekao je predsednik Putin u intervjuu televizijskom kanalu Rusija-24.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading