TRAMP ODRŽAO PRVI PREDIZBORNI SKUP: Mnoge je ZGROZIO lokacijom, evo i zbog čega (FOTO)

Autor:

Svet

26.03.2023

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekao je da ga progone staljinističkim metodama.

TRAMP ODRŽAO PRVI PREDIZBORNI SKUP: Mnoge je ZGROZIO lokacijom, evo i zbog čega (FOTO)

Foto: Tanjug/AP/Evan Vucci

Bivši američki predsednik Donald Tramp pred hiljadama pristalica juče je u subotu u Teksasu rekao da se protiv njega sprovode jedna za drugom lažne istrage i da ga progone staljinističkim metodama

- Od početka su to lov na veštice i lažne istrage jedna za drugom, nešto ravno iz užasa staljinističke Rusije - rekao je.

Republika

Foto: Tanjug/AP/Evan Vucci

Donald Tramp

 

Trampa trenutno istražuju tužitelji sa Menhetna zbog mogućeg kršenja zakona o finansiranju izbornih kampanja jer je uoči predsedničkih izbora 2016. platio porno glumici 130.000 dolara da ne govori o vezi sa njim.

Posebni istražitelj Ministarstva pravosuđa istražuje, pak, navode da je sakrio gomilu tajnih dokumenata sa namerom da poništi rezultate predsendičkih izbora 2020.

Tramp je održao u subotu prvi predizborni skup za predsedničke izbore 2024. u teksaškom gradu Vejku, inače poznatom po krvavom otporu saveznoj vladi, prenosi Jutarnji list.

U subotu je rekao da "njihovi neprijatelji očajnički pokušavaju da ih spreče i da čine sve da slome naš duh i volju".

 

 

- Ali nisu uspeli. Samo su nas ojačali. A 2024. konačna je bitka i biće velika. Ako me vratite u Belu kuću, njihova će vladavina Amerikom biti gotova i bićemo opet slobodna nacija - poručio je on.

Mnogi su osudili odluku da skup održi u Vejku, gde se prije 30 godina dogodio krvavi napad na sektu koja se protivila saveznoj vlasti.

U proleće 1993. svet je 51 dan napeto pratio opsadu FBI-ja na farmi u kojoj su se bili ukopali naoružani sledbenici vođe Dejvida Koreša. U požaru na farmi poginulo je 76 pripadnika sekte, među kojima 20 dece. Poginula su i četiri policajca.

Trampova kampanja tvrdi da lokacija i vreme skupa nemaju veze sa godišnjicom opsade u tom gradu.

Kažu da je taj grad izabran jer se nalazi u blizini četiri velike teksaške metropolitanske zone, Dalasa, Hjustona, Ostina i San Antonia i ima infrastrukturu potrebnu da primi hiljade ljudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading