PANIKA U LONDONU: Ruski hakeri napali britanske penzionere

Autor:

Svet

24.03.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hakerska banda Ci0P, za koju se veruje da je čine Rusi, došla je do podataka o zaposlenima u britanskom Fondu za penzionu zaštitu.

PANIKA U LONDONU: Ruski hakeri napali britanske penzionere

Foto: www.profimedia.rs

Ovaj fond upravlja imovinom od 39 milijardi funti svojih 295.000 članova, a štiti ljude koji primaju penziju u slučaju da poslodavac postane nesolventan.

Foto: www.profimedia.rs

Fond za penzionu zaštitu upravlja imovinom od 39 milijardi funti

U saopštenju fonda se navodi da su, koristeći uslugu servisa "Gou eniver", namenjenom elektronskom prenosu fajlova, hakeri pristupili nekim od podataka zaposlenih.

Foto: www.profimedia.rs

Britanske funte

Fond tvrdi da ukradene informacije "nisu bile vezane za članove ili penzionere". Hakeri iz Ci0P juče su preuzela odgovornost za napade na britanski penzioni fond.

Ci0P je poznat po tome što koristi rensomver (softver za ucenu), pomoću kojeg daljinski zaključavaju računare svojih žrtava tako da one ne mogu da im pristupe.

Foto: Tanjug/AP

 

Hakeri zatim zahtevaju plaćanje otključavanja datoteka, dok istovremeno prete da će objaviti ukradene informacije na internetu.

Blumberg navodi da je Cl0P jedna od najuspešnijih hakerskih bandi poslednjih godina pošto su iznudili stotine miliona dolara od svojih žrtava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading