UKRAJINSKA VOJSKA TVRDI: Ruske snage su napustile strateški grad?! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

23.03.2023

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovom delu fronta česti su artiljerijski dueli između zaraćenih strana.

UKRAJINSKA VOJSKA TVRDI: Ruske snage su napustile strateški grad?! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ruske snage napustile su grad Nova Kahovka u južnoj oblasti Herson, saopštio je danas Generalštab ukrajinske vojske, ali je ruski zvaničnik, guverner regiona Herson Vladimir Saldo negirao je da su trupe napustile grad.

- Od 22. marta 2023. godine sve jedinice okupatorske vojske koje su bile raspoređene u gradu Nova Kahovka u regionu Herson, napustili su grad - stoji u večernjem izveštaju Generalštaba u kome su navedeni uslovi na prvim linijama fronta.

Foto: Tanjug/AP

 

Saldo je negirao izveštaj.

- Sva ruska vojna lica u Novoj Kahovki, kao i na drugim lokacijama na levoj (istočnoj) obali Dnjepra ostaju na svom mestu - napisao je Saldo na Telegramu.

Ruske snage prebačene na istočnu obalu Dnjepra prošlog novembra nakon napuštanja položaja na zapadnoj obali uoči kontraofanzive ukrajinskih trupa.

Na Telegramu osvanuo je snimak kako je ruska vojska iz oblasti Nove Кahovke prenela "srdačne" pozdrave Oružanim snagama Ukrajine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading