TELOHRANITELJIMA KIM DŽONG UNA PRETI STRELJANJE: Pustili diktatora da izađe iz kuće sa flekama na jakni

Autor: Republika

Svet

22.03.2023

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ovo je izazvalo strahove da bi Kimovo osoblje moglo biti kažnjeno jer nije zaštitilo njegovo dostojanstvo u javnosti.

TELOHRANITELJIMA KIM DŽONG UNA PRETI STRELJANJE: Pustili diktatora da izađe iz kuće sa flekama na jakni

Foto: Tanjug/AP

Telohranitelji bi mogli da se suoče sa streljanjem jer su pustili diktatora Kim Džong-una da napusti kuću sa belim mrljama na kaputu.

Na slikama koje je objavio državni medij KCNA vidi se severnokorejski diktator sa misterioznom mrljom na ruci, što je izazvalo strahove da bi Kimovo osoblje moglo biti kažnjeno jer nije zaštitilo njegovo dostojanstvo u javnosti.

Majkl Meden, koji proučava dešavanja u Severnoj Koreji na svojoj veb stranici - North Korea Leadership Vatch - rekao je da bi oni za koje se utvrdi da su odgovorni mogli biti degradirani ili osuđeni na prinudni rad u jednoj od zloglasnih Kimovih kaznenih kolonija.

On je dodao da se ne može isključiti ni najteža kazna, streljanje.

- Moja prva reakcija je bila OMFG. Osoblje koje je iznerviralo vrhovnog vođu obično se kažnjava degradiranjem, teškim zadacima ili prinudnim radom. Malo je verovatno da će iko biti upucan zbog nečega poput ovoga – osim ako se vođa ne oseća posebno nervozno. Ali ako se naljuti zbog ovoga, onda će nekoliko ljudi verovatno biti poslato na gradilište ili farmu na mesec ili dva da razmišljaju o ovom manjem prestupu - rekao je Maden.

Foto: Tanjug/AP

 

- Nije nečuveno da osoblje bude poslato na pogubljenje. Postoje izveštaji da je vođa oca, Kim Džong-il, poslao telohranitelje i članove njegovog ličnog osoblja u zatvore i u jednom slučaju pred streljački vod za veoma male prekršaje. Jedna nepotvrđena priča je da je član njegovog ličnog osoblja sedeo za njegovim stolom i pušio jednu od njegovih cigareta. Kim Džong-il je ovo otkrio i upucao čoveka - rekao je on.

Maden je dodao da bi krivac mogao da piše vođi pisma izvinjenja.

Dodao je da bi Kim to čak mogao da pusti jer je „daleko manje sklon promenama raspoloženja“ ili problemima sa „emocionalnom regulacijom“, u poređenju sa njegovim nemilosrdnim ocem.

Ranije ovog meseca, jedan obaveštajni agent suočio se sa streljanjem nakon što je uhvaćen kako koristi internet. Severna Koreja striktno ograničava pristup internetu kako bi sprečila svoje građane da uče o spoljnom svetu, a agenti ne mogu da stupe na mrežu bez dozvole svojih rukovodilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading