POSTIGNUT SPORAZUM MMF SA UKRAJINOM: Finansijski paket vredan 15,6 milijardi dolara

Autor:

Svet

21.03.2023

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Iz MMF-a je izraženo očekivanje da će taj sporazum pomoći da se podstakne veliki broj međunarodnih donatora i partnera da Ukrajinu daju kredite

POSTIGNUT SPORAZUM MMF SA UKRAJINOM: Finansijski paket vredan 15,6 milijardi dolara

Foto: pixabay.com

Međunarodni monetarni fond (MMF) je saopštio danas da je sa Ukrajinom postignut sporazum o četvorogodišnjem finansijskom paketu vrednom oko 15,6 milijardi dolara.

Sporazum, koji još mora da ratifikuje Upravni odbor MMF-a, rezultat je višemesečnih pregovora između MMF-a i ukrajinskih vlasti, prenosi Rojters.

Iz MMF-a je izraženo očekivanje da će taj sporazum pomoći da se podstakne veliki broj međunarodnih donatora i partnera da Ukrajinu daju kredite pod uslovima povoljnijim od tržišnih.

- U narednom četvoromesečnom periodu se očekuje postepen ekonomski oporavak od teških oštećenja na objektima kritične infrastrukture, iako i dalje postoje prepreke, uključujući i rizik od dalje eskalacije sukoba - izjavio je zvaničnik MMF Gevin Grej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading