"MIROVNI PREGOVORI SU PREKINUTI, ALI NISMO IH PREKINULI MI"! Vladimir Putin tvrdi da krizu u Ukrajini podgreva Zapad! BRINE GA SAMO JEDNA STVAR!

Autor:

Svet

19.03.2023

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posvećeni smo principu nedeljivosti bezbednosti, koji grubo krši NATO blok, naglasio je Putin.

"MIROVNI PREGOVORI SU PREKINUTI, ALI NISMO IH PREKINULI MI"! Vladimir Putin tvrdi da krizu u Ukrajini podgreva Zapad! BRINE GA SAMO JEDNA STVAR!

Foto: Profimedia

Moskva je zabrinuta da bi neodgovorni postupci nekih zemalja mogli da potkopaju globalnu nuklearnu bezbednost, navodi se u aturoskom članku predsednika Rusije Vladimira Putina za kineski list „Ženmin žibao“.

 - Posvećeni smo principu nedeljivosti bezbednosti, koji grubo krši NATO blok. Duboko smo zabrinuti zbog neodgovornih i jednostavno opasnih dejstava koja bi mogla da naruše globalnu nuklearnu bezbednost - istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, podsticanje sukoba u Ukrajini predstavlja još jedan primer kako Zapad pokušava da održi svoju globalnu dominaciju.

 - Kriza u Ukrajini, koju je isprovocirao i marljivo podgrevao Zapad, danas je najsjajnija, ali nikako jedina manifestacija namere da se održi dominacija na međunarodnoj sceni i jednopolarni svetski poredak - uveren je ruski lider.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

 

Putin je dodao da je Moskva zahvalna Pekingu na uravnoteženom stavu o Ukrajini i pozdravlja njegovu spremnost da učestvuje u rešavanju krize.

 - Zahvalni smo za uravnoteženu liniju Kine u vezi sa događajima u Ukrajini, za njeno razumevanje predistorije i stvarnih uzroka. Pozdravljamo spremnost Kine da igra konstruktivnu ulogu u rešavanju krize - naglasio je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, situacija u Ukrajini se može rešiti diplomatskim putem i Moskva je za to spremna.

 - Rusija je otvorena za političko-diplomatsko rešenje ukrajinske krize. Međutim, još u aprilu 2022. godine mirovni pregovori su prekinuti, ali ih nismo prekinuli mi. Budućnost mirovnog procesa zavisi isključivo od spremnosti za ozbiljan razgovor, uzimajući u obzir nastalu geopolitičku realnost - konstatovao je Putin.

Nažalost, nastavio je on, ultimativni zahtevi upućeni Rusiji samo govore o izolaciji od takve realnosti i nezainteresovanosti drugih strana za pronalaženje izlaza iz postojeće situacije.

(Republika/Sputnjik)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading