(VIDEO) KAD PREDSEDNIK FILIPINA POLUDI, STRADAJU LUKSUZNI AUTOMOBILI

Autor: Tanjug

Svet

07.02.2018

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po naredbi filipinskog predsednika Rodriga Dutertea, danas je na Filipinima uništeno više od 20 zaplenjenih luksuznih automobila, među kojima i "Poršei", "Jaguari", "Mercedesi" i "Korvete", dok je na drugim lokacijama uništeno još 10 automobila.

RepublikaFoto: twitter.com/ DAILY SABAH
Uništeni luksuzni automobili po naredbi predsednika

Kako navodi Rojters, ovo je deo Duterteove strategije protiv kriminala i korupcije, a on je lično nadgledao uništenje automobila, neki od kojih su vredeli i više od 100.000 dolara.

 

 

- Dajte ih kupcima čelika. Ne mogu da imaju takve automobile, ali nešto mogu da dobiju - napravite igračke od njih - rekao je Duterte.

Automobili su zaplenjeni u akciji Biroa za carinu, a vlasnici su optuženi za izbegavanje poreza. Prošle godine zaplenjeni su automobili u vrednosti od skoro tri miliona dolara, dok je ukupna vrednost zaplenjene imovine, prema zvaničnim podacima filipinske vlade, oko 866 miliona dolara.

- Ne isplati se izbegavti porez na Filipinima, tako da bi mogli i da prestanu, zato što nikad neće uspeti - rekao je ministar finansija Filipina Karlos Domingez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading