BAHMUT USKORO PADA, A OVO ĆE DOVESTI DO KOLAPSA UKRAJINKE VOJSKE: Analiza američkog pukovnika o stanju na istočnom frontu

Autor:

Svet

16.03.2023

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto ruske trupe u potpunosti opkole ukrajinske snage u Artjomovsku (Bahmut), to će dovesti do lančane reakcije i kolapsa odbrane Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

BAHMUT USKORO PADA, A OVO ĆE DOVESTI DO KOLAPSA UKRAJINKE VOJSKE: Analiza američkog pukovnika o stanju na istočnom frontu

Foto: Tanjug/AP

- Priča sa Bahmutom se bliži kraju, to će biti početak nove faze sukoba, usled čega će se južni front potpuno urušiti - rekao je pukovnik na svom Jutjub blogu.

On je istakao da je ukrajinska vojska sada u teškoj situaciji zbog činjenice da jedinicama u gradu nedostaju hrana, lekovi i municija, a ukrajinski generali su napustili svoju vojsku.

Danas je saopšteno da su ruske snage preuzele kontrolu nad naseljenim mestom Zaliznjansko, u predgrađu Arjomovska. Steže se obruč oko grada. Prema poslednjim podacima, Oružane snage RF su presekle ili preuzele kontrolu nad svim asfaltiranim putevima do grada.

Volodimir Zelenski je saopštio juče da neće povući snage iz Artjomovska, štaviše šalje se pojačanje u grad. Prema nekim procenama, u okolini se već nalazi oko 50.000 ukrajinskih vojnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading