"SAM JE PAO"! Oglasila se Rusija povodom navodnog obaranja američkog drona iznad Crnog mora! Bajden besan, pozvao Antonova u Belu kuću!

Autor:

Svet

14.03.2023

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši lovci nisu koristili naoružanje, tvrde Rusi.

"SAM JE PAO"! Oglasila se Rusija povodom navodnog obaranja američkog drona iznad Crnog mora! Bajden besan, pozvao Antonova u Belu kuću!

Foto: pixabay.com, wikipedia

Ministarstvo odbrane Rusije oglasilo se povodom incidenta iznad Crnog mora i tom prilikom iznelo je tvrdnje da je američki dron "sam pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja".

- Ujutro 14. marta, u regionu poluostrva Krim, primećeno je da se američka bespilotna letelica približava državnoj granici Ruske Federacije - naveli su u ruskom vojnom resoru.

Kako se ističe, američki dron je leteo sa isključenim transponderom i narušio granicu regiona. Ruski lovci su bili podignuti.

- Usled oštrog manevrisanja američki dron je izgubio kontrolu i visinu, i sudario se sa vodenom površinom - istakli su u Ministarstvu odbrane. Ruski lovci nisu koristili naoružanje.

SAD su, inače, pozvale ruskog ambasadora Anatolija Antonova u Stejt department povodom incidenta sa dronom u Crnom moru, saopštila je Bela kuća.

Komandant združenih snaga NATO-a u Evropi Kristofer Kavoli obavestio je saveznike alijanse o vazdušnom incidentu sa ruskim Su-27 i američkim dronom MK-9 iznad Crnog mora, prenosi Rojters, pozivajući se na izvor u NATO-u.

Evropska komanda SAD tvrdi da se ruski avion Su-27 navodno sudario sa američkom dronom MK-9, nakon čega se bespilotna letelica srušila u međunarodne vode u području Crnog mora.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading