TURISTI OD BRDA SMEĆA NE MOGU NI NOTR-DAM DA VIDE! Strašno stanje u Parizu! Zbog štrajka komunalaca grad okovan đubretom i smradom! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

14.03.2023

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Parizu, svetskoj turističkoj destinaciji koju je su prošle godine posetila 34,5 miliona turista, posetioci se poslednjih dana slikaju pored brda smeća nastalih zbog štrajka đubretara u sklopu protesta zbog nepopularne reforme penzionog sistema.

TURISTI OD BRDA SMEĆA NE MOGU NI NOTR-DAM DA VIDE! Strašno stanje u Parizu! Zbog štrajka komunalaca grad okovan đubretom i smradom! (VIDEO/FOTO)

Foto: Twitter/Printscreen

Turisti koji bi da vide Ajfelovu kulu s Trga Trokadero, čim izađu iz metroa ugledaju čitav "zid" nagomilanog smeća, a na obali Sene gomile smeća sprečavaju pogled na katedralu Notr-Dam.

 

 

Na ulicama Pariza su prava brda smeća pored odavno prepunih kontejnera.

Jedna Kanađanka u poseti Parizu izjavila je Frans presu posle fotografisanja džakova smeća u Latinskoj četvrti da će to đubre oterati turiste koji više neće želeti da se vrate.

Jedan mladi Amerikanac je rekao da grad smrdi, dok je jedna Meksikanka rekla da se oseća neprijatno da usred smeća gleda zdanje Pariske opere.

Jedna Nemica koja je došla da poseti svog partnera Francuza, rekla je da je ulicama do njegovom stana bio "slalom" preskakanja i zaobilaženja kesa smeća.

 

 

Nažalost, ljudi nisu zabrinuti samo zbog nekoliko kesa za smeće – pravi problem je što je Pariz, kao i većina velikih gradova, prepun pacova.

Na svaku osobu koja živi u Parizu, dolazi 1,5 do 1,75 pacova, što Grad svetlosti čini jednim od najzaraženijih gradova na svetu, što je navelo Francusku nacionalnu medicinsku akademiju da prošlog jula izda upozorenje o "pretnji po ljude zdravlje" koje predstavljaju pacovi i bolesti koje mogu preneti na ljude.

 

 

Ovo pitanje je izazvalo političku svađu tokom vikenda, nakon što su gradonačelnici nekoliko pariskih okruga tvrdili da štrajk preti da se pretvori u veliki rizik za javno zdravlje, i pozvali gradonačelnicu Pariza, socijalistkinju Anne Idalgo, da preduzme akciju.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading