"Bio je udar, hitno u zaklon"! Širom Rusije odjeknuo alarm o NUKLEARNOM NAPADU, uključilo se upozorenje za radijaciju, a onda se oglasio Sektor za vanredne situacije!

Autor:

Svet

13.03.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekrani su takođe prikazivali crno i žuto upozorenje na radijaciju sa porukom da ljudi “odmah odu u sklonište”.

"Bio je udar, hitno u zaklon"! Širom Rusije odjeknuo alarm o NUKLEARNOM NAPADU, uključilo se upozorenje za radijaciju, a onda se oglasio Sektor za vanredne situacije!

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

Hakovane ruske televizijske i radio stanice emitovale su šokantne poruke o nuklearnom napadu i pozvale stanovnike da stave gas maske i trče u zaklon.

U četvrtak su hakeri stanovnicima istočne Rusije rekli da “uzmu pilule kalijum-jodida” i da se odmah sklone, tokom hakovanog emitovanje prenosa, navodi se u izveštaju “Metroa”.

- Bio je udar, hitno idite u zaklon. Zatvorite stanove, upotrebite gas maske svih vrsta. U njihovom nedostatku koristite zavoje od pamuka - rečeno je televizijskim gledaocima dok je mapa Rusije prikazivala zemlju kako od zapada ka istoku postaje crvena.

Ekrani su takođe prikazivali crno i žuto upozorenje na radijaciju sa porukom da ljudi  “odmah odu u sklonište”. Poruke su se videle na televiziji i čule na radio stanicama u regionima Moskve i Sverdlovska. Takođe su prekinule program u Jekaterinburgu, četvrtom najvećem ruskom gradu, prenosi “Foks njuz”.

Hakovanje je bilo dovoljno široko da je primoralo rusko Ministarstvo za vanredne situacije da reaguje. Ono je u saopštenju uverilo stanovnike da je “lažna uzbuna na vazdušnu opasnost emitovana u Moskvi nakon što su serveri radio stanica i TV kanali bili hakovani”.

Hakeri često targetiraju Ruse porukama o lažnim napadima otkako je zemlja pokrenula invaziju na Ukrajinu krajem februara 2022, navodi “Foks njuz”.

(Republika/Blic)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sasa

13.03.2023 11:47

Jeli neko diro dugmIce Nije Gdje amerIka nestala