NE ŠALJITE NAM SINOVE I MUŽEVE NA KLANJE! Ruske majke i supruge pozvale Putina da ne šalje muškarce u Ukrajinu bez obuke i oružja!

Autor:

Svet

13.03.2023

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremni su da služe svojoj domovini, ali prema specijalizaciji za koju su se školovali, a ne kao jurišnici, rekla je jedna od žena.

NE ŠALJITE NAM SINOVE I MUŽEVE NA KLANJE! Ruske majke i supruge pozvale Putina da ne šalje muškarce u Ukrajinu bez obuke i oružja!

Foto: Printskrin/Telegram

Grupa ruskih supruga i majki pozvala je predsednika Rusije Vladimira Putina da prestane da šalje njihove muževe i sinove "na klanje" prisiljavajući ih da se pridruže jurišnim grupama bez adekvatne obuke ili zaliha.

U video snimku koji je podelio nezavisni ruski Telegram kanal SOTA, žene su rekle da su njihovi najmiliji bili "prisiljeni da se pridruže grupama za napad" početkom marta uprkos tome što su od mobilizacije u septembru prošli samo četiri dana obuke.

Na snimku se vidi kako žene drže znak na ruskom na kojem piše: "580 odvojeni haubički artiljerijski divizion" od 11. marta 2023., piše CNN.

- Naši mobilisani se šalju kao jaganjci na klanje da jurišaju na utvrđena područja – po pet, protiv 100 teško naoružanih neprijateljskih muškaraca - rekla je jedna od žena.

- Spremni su da služe svojoj domovini, ali prema specijalizaciji za koju su se školovali, a ne kao jurišnici. Molimo vas da povučete naše momke sa linije i da artiljercima date artiljeriju i municiju - dodala je.

CNN nije mogao nezavisno da proveri tvrdnje grupe žena u videu.

Ruski potez da pošalje stotine hiljada ljudi da se bore na bojnim poljima Ukrajine izazvao je neslaganje i proteste i podstakao mnoge Ruse, posebno mladiće, da pobegnu iz zemlje.

- Pobegli smo iz Rusije jer želimo da živimo - rekao je ranije za CNN jedan muškarac, koji je tražio da ne bude identifikovan kako bi zaštitio svoje voljene.

- Bojimo se da bismo mogli biti poslati u Ukrajinu - dodao je.

Porodice regrutovanih ruskih muškaraca kritikovale su mobilizaciju, rekavši da je opterećena problemima kao što su disciplinski problemi i nedostatak vodstva od strane oficira srednjeg ranga, nepostojeća obuka, kao i logističke poteškoće kao što su nedovoljno uniforme, loša hrana i nedostatak medicinske pomoći zalihe.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nina

04.04.2023 17:22

Vrlo loša, amaterska propaganda