PRVA ŽRTVA JEZIVOG LANČANOG SUDARA U MAĐARSKOJ: Pronađeno telo ispod jednog od izgorelih automobila, u udesu učestvovala 43 vozila (FOTO)

Autor:

Svet

12.03.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beživotno telo pronađeno je na mestu nesreće koja se juče dogodila na auto-putu M1 nedaleko od Budimpešte.

PRVA ŽRTVA JEZIVOG LANČANOG SUDARA U MAĐARSKOJ: Pronađeno telo ispod jednog od izgorelih automobila, u udesu učestvovala 43 vozila (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Nesreća u Mađarskoj

Jedna osoba je stradala u masovnom lančanom sudaru kod mesta Hercegsanto, koji se dogodio u subotu popodne na izlazu iz Budimpešte, saopštila je danas policija.

Beživotno telo pronađeno je na mestu nesreće koja se juče dogodila na auto-putu M1 nedaleko od Budimpešte, ispod jednog od izgorelih automobila, saopštila je mađarska policija.

U masovnom lančanom sudaru učestvovala su 43 vozila, a u bolnice u Budimpešti, Đeru, Tatabanji i Sekešfehervaru je prevezeno 39 povređenih, 14 u teškom stanju.

Među povređenima je desetoro dece, a četvoro je sa teškim telesnim povredama.

Od 29 odraslih, teške telesne povrede konstatovane su kod 10 lica.

Ekipe za vanredne situacije su do ranih jutarnjih sati raščišćavale olupine automobila i kamiona sa auto-puta, jer je u nesreći izgorelo 19 vozila. Saobraćaj na auto-putu M1 uspostavlјen je u oba pravca.

Mađarsko preduzeće koje upravlјa auto-putevima saopštilo je da je do nesreće verovatno došlo zbog peščane oluje koja je smanjila vidlјivost na tom delu puta.

 

 

Portparol operatera auto-puta rekao je da su odmah proverili snimke nadzornih kamera čim su dobili dojavu o nesreći.

On je rekao da na snimcima nije primećeno nišrta čudno, a poznato je da se u krugu od 20 metara dogodila oluja koja je podigla veći količinu prašine.

U tom delu puta nekoliko dana ranije odvijali su se radovi na polju, pa se pretpostavlja da je jak vetar digao zemlju i prašinu i odneo je na put, piše RTL.hu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading