ZELENSKI MENJA IME RUSIJI: Odmah stigao brutalan odgovor Medvedeva

Autor: Republika

Svet

11.03.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je takođe rekao da je zamolio premijera Denisa Šmihala da sveobuhvatno razradi ovo pitanje zajedno sa naučnim institucijama.

ZELENSKI MENJA IME RUSIJI: Odmah stigao brutalan odgovor Medvedeva

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razmotrio je elektronsku peticiju čiji autor predlaže da se u Ukrajini naziv „Rusija“ zvanično preimenuje u „Moskovija“ i da se izraz „ruski“ promeni u „moskovski“, a „Ruska Federacija“ u „Moskovska Federacija“, kako prenosi Ukrajinska Pravda

Zelenski je takođe rekao da je zamolio premijera Denisa Šmihala da sveobuhvatno razradi ovo pitanje zajedno sa naučnim institucijama.

Autor peticije, koja je prikupila više od 25.000 potpisa, ističe da je „istorijsko ime Rusije Moskovija“.

- Ovo ime se koristilo u evropskim i nekim azijskim jezicima. Ovaj naziv se pojavljuje i na mnogim istorijskim mapama 16.-19. veka, koje su napravljene u Evropi pre i posle preimenovanja Moskovskog carstva u Rusko carstvo - navodi se u peticiji.

 

 

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev komentarisao je takođe na Telegramu ideju koja je izneta u Kijevu o preimenovanju Rusije, prenele su RIA Novosti.

Prema njegovom mišljenju, u ovom slučaju, Ukrajina će morati da bude preimenovana u „Svinjski Bandera Rajh“.

„Vrhovni nacista Kijeva naložio je da se radi na pitanju preimenovanja Rusije u Moskoviju. Pa, šta da vam kažem… Naš odgovor? Ne, naravno ne Holandia. I sigurno ne Malorusija. Samo „Svinjski Bandera-Rajh.Tačno“, napisao je Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading