ODREĐEN DATUM: Erdogan zakazao izbore za 14. maj

Autor: Republika

Svet

10.03.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik raspisao parlamentarne i predsedničke izbore.

ODREĐEN DATUM: Erdogan zakazao izbore za 14. maj

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zakazao je parlamentarne i predsedničke izbore za 14. maj, mesec dana pre roka,.

- Naš narod će izaći na birališta da izabere predsednika i saziv nove skupštine 14. maja - rekao je Erdogan nakon što je potpisao uredbu o izborima.

Kako navodi britanska agencija, Erdogan je uključio da "otkucava sat" za njegov najveći test 20-godišnje vladavine, gde će se odlučiti ne samo o tome ko će voditi Tursku, nego i kako će se njome upravljati, kuda će ići privreda i koju ulogu Ankara može da igra u ublažavanju sukoba u Ukrajini i na Blistom istoku.

U ponedeljak je koalicija sačinjena od šest opozicionih partija imenovala Kemala Kiličdaroglua, lidera Republičke narodne partije za predsedničkog kandidata koji će se suprotstaviti Erdoganu.

Britanska novinska agencija dodaje da ankete ukazuju da će predsednički i parlamentarni izbori biti tesni, kao i da opozicioni blok ima malu prednost uoči vladajuće strukture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading