ZELENSKI IZVISIO! Tražio da se obrati na jednom od najvećih svetskih događaja, ALI ORGANIZATORI NE ŽELE NI DA ČUJU!

Autor:

Svet

09.03.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugu godinu zaredom, Akademija je odbila Zelenskog, koji se nadao da će svoj nastup na Berlinskom filmskom festivalu (na daljinu) prošlog meseca, ponoviti i virtuelnim spotom na dodeli Oskara na ABC-u.

ZELENSKI IZVISIO! Tražio da se obrati na jednom od najvećih svetskih događaja, ALI ORGANIZATORI NE ŽELE NI DA ČUJU!

Foto: Tanjug/AP

Organizatori dodele nagrade Oskara odbili su ponudu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude deo ceremonije.

Proteklih godinu dana Volodimira Zelenskog su raširenih ruku dočekali organizatori nekoliko dodela različitih nagrada, filmskih festivala, pa čak i Njujorška berza. Ali kada je reč o dobijanju termina za učešće u jednom od najgledanijih TV programa - dodele Oskara, ukrajinski lider je naišao na nešto hladniji odgovor.

Drugu godinu zaredom, Akademija je odbila Zelenskog, koji se nadao da će svoj nastup na Berlinskom filmskom festivalu (na daljinu) prošlog meseca, ponoviti i virtuelnim spotom na dodeli Oskara na ABC-u. Izvori na koje se poziva Variety navode da je agent Majk Simpson uputio molbu Akademiji da uključi u program glumca koji je postao političar, ali je naišao na „zatvorena vrata“. Akademija je odbila da komentariše ovu informaciju.

Inače, poslednje ankete pokazuju da je podrška Amerikanaca pružanju pomoći Ukrajini oslabila.

Nakon operacija u februaru 2022. godine, Zelenski se pojavio onlajn na Kanskom i Venecijanskom filmskom festivalu, kao i na dodeli Gremi nagrada i praktično je zazvonio na otvaranju Njujorške berze u septembru.

Na dodeli Zlatnih globusa u januaru, Šon Pen je predstavio Zelenskog, koji je ponovio svoju poruku od poslednjih 12 i više meseci da će Ukrajina pobediti u ratu protiv Rusije i aplaudirao „slobodnim ljudima slobodnog sveta — onima koji su se ujedinili oko podrške slobodni ukrajinski narod“.

Republika

Foto: (Ashlee Rezin Garcia/Chicago Sun-Times via AP

Šon Pen je predstavio Zelenskog na dodeli Zlatnog globusa

 

Simpson se uključio jer predstavlja Arona Kaufmana, koji je zajedno sa Penom režirao dokumentarni film Zelenskog „Superpover“, koji je debitovao na Berlinskom filmskom festivalu u februaru. Tokom raznih medijskih događaja za film, Pen je pozvao vladu SAD da pojača svoju vojnu podršku Ukrajini, uključujući „isporuku i snabdevanje preciznih projektila dugog dometa“. U decembru je Zelenski posetio SAD kako bi se sastao sa predsednikom Bajdenom i pozvao Kongres da pošalje više vojne pomoći Ukrajini.

Ali nisu svi spremni da Zelenskom daju vreme za nastupe. Prošle godine, producent Oskara Vil Pejker odbio je pojavljivanje Zelenskog. I on je za sada ostao nedostupan za komentar.

Još je nejasno šta je razlog za ovogodišnje odbijanje učešću na dodeli Oskara, međutim, Akademija tradicionalno preferira da se fokusira na doprinose filmske zajednice i kloni se bilo čega političkog, piše Varajeti.

Akademija nije jedina koja je odbila Zelenskog. U septembru je tim Zelenskog kontaktirao Filmski festival u Torontu sa predlogom da se pojavi preko satelita, ali im je to odbijeno.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sneza

09.03.2023 21:42

Dojadio bogu i narodu taj Zelenski.