DOŠLO VREME ZA UKLANJANJE MALIGNOG TUMORA! Medvedev: Istinski suverene države se više ne plaše "kolektivnog Zapada"

Autor:

Svet

06.03.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uticaj Francuske u Aziji, Africi i Latinskoj Americi ubrzano opada, i istinski suverene države se više ne plaše diktata "kolektivnog Zapada", napisao je Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije u objavi na društvenoj mreži Vkontakte.

DOŠLO VREME ZA UKLANJANJE MALIGNOG TUMORA! Medvedev: Istinski suverene države se više ne plaše "kolektivnog Zapada"

Foto: Tanjug/AP

On je napomenuo da je u svetu "došlo vreme za međunarodnu hirurgiju za uklanjanje malignog tumora kolonijalne prošlosti".

- Glavni razlog je taj što se istinski suverene države više ne plaše diktata ozloglašenog "kolektivnog Zapada". Njihovi nacionalni interesi nadmašuju rizike protivljenja sankcijama. Strah, koji je Plinije Mlađi nazvao lošim mentorom u stvarima koje su potrebne, više ne funkcioniše. Latinska Amerika, koju su atlantisti još od Monroove doktrine iz 1823. doživljavali kao svoje "dvorište", kategorički ne prihvata takav status - napisao je Medvedev.

Dmitrij Medvedev smatra da deo elita u zapadnim zemljama sve više razume promene koje su u toku, i to ne samo u Južnoj Americi.

- U nedavno objavljenom broju francuskog magazina L'Ekpress sa futurističkim prognozama za oružane snage (i spoljnu politiku uopšte), nema ničega pozitivnog. Centralnoafrička Republika i Mali su, bez mnogo ceremonije, već pokazali vrata francuskim vojnim kontigentima, a vlada Burkine Faso je odlučila da otkaže Ugovor o vojnoj pomoći zaključen 1961. Uticaj Pete republike u Aziji, Africi i Latinskoj Americi, kao i svih drugih gojaznih zapadnih gospodara koji su izgubili vitalnost i društveni ritam, skuplja se kao šagrinska koža - naglasio je Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading