TAMO SAM VIDEO I HEROJE I ANĐELE! Policajac opisao dramatične scene nakon sudara vozova u Grčkoj: O mnogim slikama ne želim da pričam! (FOTO)

Autor:

Svet

05.03.2023

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scene koje su zatekli opisali su kao apokaliptične.

TAMO SAM VIDEO I HEROJE I ANĐELE! Policajac opisao dramatične scene nakon sudara vozova u Grčkoj: O mnogim slikama ne želim da pričam! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Užas koji su doživeli putnici voza smrti u Grčkoj koji se sudario sa teretnim vozom kod mesta Larisa ispričali su policajci i spasioci koji su tog dana izašli na mesto tragedije. Scene su bile apokaliptične, sećaju se.

Naišli su na raskomadane ljude, mlade bačene u okolna polja i mrtve, mnogo mrtvih. Povređeni su pokušavali da pronađu put za bekstvo.

Mladi policajac je sa svojim kolegama stigao prvi na lice mesta, nakon što su obavešteni o sudaru nekoliko minuta nakon nesreće.

- Mnoge slike koje sam video ne želim da podelim javno. Prizor je bio dramatičan. Videli smo heroje i anđele. Video sam devojku u bolovima, sedela je i tresla se od šoka koji je doživela - rekao je mladi policajac za TV stanicu Alpha.

Vozovi su se sudarili u 23.21 sati po lokalnom vremenu, a on je na lice mesta stigao 10 minuta posle.

Policajac je ispričao i da jejednu povređenu  devojku posetio u bolnici. Imala je opekotine, a on misli da je bila u prvim vagonima.

- Suočili smo se sa mnogim herojima, sećam se jednog 20-godišnjeg klinca koji je ostao da oslobodi ljude i uspeo. Spasio je 10 ljudi i nastavio da pokušava - rekao je policajac.

Podsetimo, u noći između utorka i srede kod mesta Larisa u Grčkoj sudarili su se teretni i putnički voz u kome je, prema procenama, bilo oko 350 ljudi. Poginulo je najmanje 57 osoba, uglavnom mladih, više ih je povređeno.

Spasioci i danas pokušavaju da dođu do tela preminulih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading