STUDENT IZ VOZA SMRTI U GRČKOJ SPASAO NAJMANJE DESETORO MLADIH! I sam bio u njemu! Doktorka mu posvetila emotivnu poruku!

Autor:

Svet

01.03.2023

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U današnjem mračnom danu, Andreas nam je pokazao da mlade generacije još imaju dobrote, principe i moral! Čestitam Andreas, čestitam roditeljima koji su te vaspitali, napisala je doktorka Eris Ciastoudis.

STUDENT IZ VOZA SMRTI U GRČKOJ SPASAO NAJMANJE DESETORO MLADIH! I sam bio u njemu! Doktorka mu posvetila emotivnu poruku!

Foto: printskrin/facebook

Student Andreas Alikaniotis (20) je heroj koji je i sam bio u vozu smrti u Grčkoj. On je, na sreću, izašao gotovo nepovređen iz drugog vagona i uprkos opasnosti od ogromne vatre koja je gutala sve pred sobom, koja je gorela pored njega, spasavao je zarobljene ljude.

 

 

Prema rečima doktorke Lekarskog društva Larisa, Eris Ciastoudis, mladi Andreas je uspeo da sam razbije staklo i spasi najmanje desetoro mladih ljudi, mladića i devojaka.

- Iako je danas nebo bilo puno anđela, imamo sreću da među nama imamo i zemaljskog anđela, dvadesetogodišnjeg studenta Andreasa Alikaniotisa, koji rizikujući svoj život, nije napustio vagon već je uspeo sam da razbije staklo i spasi još najmanje desetoro mladih, mladića i devojaka - napisala je doktorka Eris Ciastoudis na Fejsbuku i dodala:

- U današnjem mračnom danu, Andreas nam je pokazao da mlade generacije još imaju dobrote, principe i moral! Čestitam Andreas, čestitam roditeljima koji su te vaspitali!

Da podsetimo, u strašnoj železničkoj nesreći, do sada je najmanje 43 ljudi poginulo u tragediji u Tempeu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sudar vozova u Grčkoj

 

Radovi na istraživanju olupine nisu završeni i zbog toga nadležni ističu da će konačan broj nastradlih biti još veći. Ozbiljnost sudara i požar koji je izbio u vagonima znatno otežavaju zadatak lociranja žrtava, ali još više njihovu identifikaciju.

U sredu kasno popodne završen je proces uzimanja uzoraka DNK od rođaka radi identifikacije tela. Vatrogasna služba saopštila je da je uzeto 17 uzoraka DNK sa tela i 23 uzorka od rođaka putnika.

U putničkom vozu je bio 341 putnik, kao i 13 pripadnika osoblja – ukupno 354 osobe. U komercijalnom vozu su bile dve osobe.

Od 72 hospitalizovana putnika, 15 je otpušteno, a 57 putnika je ostalo na hospitalizaciji, od kojih se 6 nalazi na Odeljenju intenzivne nege. Reč je, prema informacijama, o 21-godišnjaku, 25-godišnjaku, 26-godišnjaku, 23-godišnjaku, 26-godišnjaku i mladoj ženi.

Pored toga, prema podacima Vatrogasne službe, 194 putnika je prevezeno sa pet autobusa do Soluna, šestim autobusom 20 putnika je prevezeno u Larisu i osam putnika je prevezeno u Katerini.

(Republika/Blic)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading