SVE SMO BLIŽE SVETSKOM SUKOBU: Putin jednoglasno podržan u Dumi, Medvedev zapretio Amerikancima nuklearnim oružjem

Autor:

Svet

22.02.2023

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija suspenduje svoje učešće u sporazumu i predsednik će doneti odluku o njegovom obnavljanju, a zakon će stupiti na snagu danom zvaničnog objavljivanja.

SVE SMO BLIŽE SVETSKOM SUKOBU: Putin jednoglasno podržan u Dumi, Medvedev zapretio Amerikancima nuklearnim oružjem

Foto: Tanjug/AP

Donji dom ruskog parlamenta (Državna duma), usvojio je danas jednoglasno predlog zakona predsednika Vladimira Putina o obustavljanju učešća Rusije u Sporazumu o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START).

Prema dokumentu koji je Državnoj dumi podneo Putin, Rusija suspenduje svoje učešće u sporazumu i predsednik će doneti odluku o njegovom obnavljanju, a zakon će stupiti na snagu danom zvaničnog objavljivanja, prenosi Tass.

"Nacrt federalnog zakona predviđa da Rusija suspenduje Sporazum između Rusije i SAD o merama za dalje smanjenje i ograničavanje strateškog ofanzivnog naoružanja koji je potpisan u Pragu 8. aprila 2010. godine", navodi se u tekstu obrazloženja zakona.

Putin je u utorak u svom obraćanju Saveznoj skupštini saopštio da Rusija suspenduje svoje učešće u novom START ugovoru, ali da se ne povlači iz njega.

Medvedev: Ako SAD žele da pobede Rusiju, branićemo se i nuklearnim oružjem

Svet se suočava sa sukobom na globalnom nivou ukoliko je cilj Vašingtona da pobedi Moskvu, upozorio je danas zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev. Medvedev je naglasio da, ukoliko SAD žele da pobede Rusiju, ona će se braniti svim sredstvima, što uključuje i nuklearno oružje, prenosi TASS.

"Svim silama je očigledno da, ako SAD žele da pobede Rusiju, idemo ka sukobu na globalnom nivou. Ako SAD žele da pobede Rusiju, imamo pravo da se branimo bilo kojim oružjem, uključujući nuklearnim", naveo je Medvedev na Telegramu,a prenosi TASS.

On je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je "nemoguće pobediti Rusiju na bojnom polju" i istakao da je s tim povezana odluka Rusije da suspenduje učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju START, dodaju RIA Novosti.

"Neka elite SAD, koje su izgubile vezu sa realnošću, razmisle o tome šta su postigle", naglasio je Medvedev. On je, komentarišući obraćanje američkog predsednika Džoa Bajdena u Poljskoj, ocenio da je mnogo reči o važnosti odbrane demokratije i o tome da Amerika neće napasti Rusiju izgledalo nepošteno i smešno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading