ŠTENE UGINULO NAKON ŠETNJE U PARKU! Misteriozna bolest je ljubimca koštala života: Veterinari nemoćni!

Autor:

Svet

18.02.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena je upozorila vlasnike pasa nakon što joj je sedmomesečno štene uginulo od misteriozne bolesti nekoliko dana nakon šetnje u parku.

ŠTENE UGINULO NAKON ŠETNJE U PARKU! Misteriozna bolest je ljubimca koštala života: Veterinari nemoćni!

Foto: Shutterstock

Kloi Vikers je 9. februara odvela svoje štene Oskara, koji je mešanac pudlice i engleskog špringer španijela, u park Vitenšou u Velikom Mančesteru.

Međutim, nekoliko sati nakon što je bio tamo, Oskar se razboleo. Samo tri dana kasnije umro je kod kuće sa porodicom.

Kloi je od tada na društvenim mrežama upozorila sve ostale vlasnike pasa da budu oprezni u šetnji i paze na bilo kakve znake bolesti.

Gradsko veće Mančestera saopštilo je da je svesno tog problema. RSPCA takođe apeluje na ljude koji dožive nešto slično sa svojim kućnim ljubimcima da odmah kontaktiraju svoje veterinare.

Park je uvek pun ljudi koji šetaju pse, desilo nam se, to je zaista loša sreća. Izvela sam Oskara u šetnju parkom u četvrtak ujutru, kao što bismo uvek radili, a on je trčao okolo kao i uvek.Ovaj dan smo išli malo drugačijim putem od kafića do neke šume. I dalje je trčao okolo kao normalno i sve je bilo normalno - rekla je Vikers za Mančester Evening Nevs.

Ali kada smo se vratili, nije hteo da pije ništa što uopšte nije bilo uobičajeno nakon takve šetnje. Kasnije mu je pozlilo i odveli smo ga kod veterinara gde su mu dali lekove protiv bolesti.

Tada je počeo da krvari i da povraća. Činilo se da se brzo pogoršava i postaje zaista letargičan, rekla je.

Veterinar je rekao da nije siguran o čemu se radi. Bilo je užasno zvoniti ceo dan u petak i subotu pokušavajući da dobijem neku vrstu pomoći, samo smo gledali kako polako umire.

- Na sledećem terminu koji smo dobili rekli su nam da ga odvedemo kući da umre. Bilo je srceparajuće gledati ga kako odlazi pred nama, nismo imali pojma zašto se to dešava - rekla je.

Gospođa Vikers je istakla da to nije prvi put da čuje da se nešto slično dešava u parku Vajtenšo, a da je njen prijatelj takođe izgubio psa u sličnim okolnostima prošle godine.

Ona se nada da će svoju priču iskoristiti za podizanje svesti kod drugih vlasnika pasa.

- Imali smo ga tek od oktobra, bio je tako dobar pas. Moj mali sin ga je apsolutno voleo, i sada ga zove, pita 'gde si Oskar?'. Ovo je bio naš prvi pas u porodici, tako je tužno, toliko smo plakali. -

Ona ne zna sa sigurnošću šta je izazvalo bolest, ali sumnja da je nešto u šumi možda otrovalo Oskara ili da je u pitanju parvovirus.

- Ovo je zabrinjavajuće i naše misli su sa vlasnicima pasa koji su pogođeni ovim. Nismo obavešteni o ovim incidentima, ali apelujemo na sve čiji se ljubimac razboli u sličnim okolnostima da odmah kontaktiraju svog veterinara - kazao je portparol RSPCA.

Gradsko veće Mančestera takođe je saopštilo da traži od osoblja u njihovim parkovima da ostane na oprezu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading