ŠTA JE SA BAJDENOVIM MENTALNIM ZDRAVLJENM?! Doktorka javno postavila pitanje: Njegovi rezultati me ne čude za osamdesetogodišnjaka!

Autor:

Svet

17.02.2023

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden se suočio sa pitanjima o svojim godinama i mentalnim sposobnostima otkako je došao u Belu kuću.

ŠTA JE SA BAJDENOVIM MENTALNIM ZDRAVLJENM?! Doktorka javno postavila pitanje: Njegovi rezultati me ne čude za osamdesetogodišnjaka!

Foto: Tanjug/Ap

Predsednik Amerike Džo Bajden je ocenjen kao "zdrav" i "poletan" u svom poslednjem pregledu u četvrtak, ali medicinski stručnjaci su istakli da njegov lekar nije spomenuo predsednikovo mentalno zdravlje.

U razgovoru za Foks njuz digital, nakon pregleda rezultata pregleda, dr Dženet Nešeivat, porodični lekar i doktor hitne medicinske pomoći  i saradnik Foks njuza, postavila je pitanje kako je Bajden prošao na svom „mini mentalnom pregledu“.

- Kako je prošao na tome? Kakav je bio njegov rezultat? Volela bih da znam. Fizičko i mentalno, emocionalno zdravlje je podjednako važno - rekla je ona. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

- Posao predsedništva je veoma zahtevan i stresan posao. Moramo osigurati da naš lider bude fizički i mentalno i emocionalno sposoban, posebno kada su u pitanju odluke koje se tiču života i smrti i ukupnog zdravlja, sigurnosti i blagostanja naše nacije - dodala je.

Otkako je preuzeo dužnost, Bajden se suočio sa pitanjima o svojim godinama i mentalnim sposobnostima. Republikanski predsednički kandidat Niki Hejli nanišanila je predsednika u sredu, rekavši da političari stariji od 75 godina treba da polažu mentalni kognitivni test pre preuzimanja funkcije.

- Bajden će biti naš najstariji aktuelni predsednik. Potreban nam je predsednik koji je oštar, oštrouman, koji ima kognitivnu izdržljivost i mentalnu oštroumnost da vodi našu veliku zemlju - kazala  je Nešeivat. .

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

Dr Kevin O' Koner iz Bele kuće ocenio je da je Bajden zdrav, snažan 80-godišnji muškarac koji je sposoban da uspešno obavlja predsedničke dužnosti.

On je napomenuo da mu je otkrivena lezija na grudima uklonjena i da i dalje ima ukočen hod i simptome gastroezofagealnog refluksa, pre svega što mora češće da čisti grlo, uglavnom posle jela.

- Njegovi fizički rezultati me ne iznenađuju i tipični su za 80-godišnjaka - istakla je Nešeivat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sasa

17.02.2023 11:20

Stanje budala