PUCANO NA SPASILAČKU EKIPU U TURSKOJ: Vlada opšti haos, sve je pokradeno, potrebe za spasiocima gotovo da više NEMA!

Autor:

Svet

13.02.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gradu je sve opustošeno.

PUCANO NA SPASILAČKU EKIPU U TURSKOJ: Vlada opšti haos, sve je pokradeno, potrebe za spasiocima gotovo da više NEMA!

Foto: Tanjug/AP

O katastrofi i opštem rusulu koji trenutno vlada u turskim gradovima pogođenim zemljotresom govorio je za hrvatske medije komandant terenskih operacija tima iz te zemlje Siniša Badovinac.

Kaže da su spasilački timovi u Turskoj sve češće suočene sa sukobima među lokalnim stanovništvom, uz upotrebu vatrenog oružja, vojnu intervenciju i pljačke. 

On je rekao da je teško raditi bez pomoći policije ili vojske, kao i da je u blizini jednog od  timova za potragu u subotu došlo do sukoba dve velike grupe meštana, pucanja, a umešala se i vojska.

- Kolege iz Ukrajine, sa kojima smo delili područje potrage, napadnute su tokom pretresa, a njihov komandant je povukao sve snage u bazu, iz koje više ne izlaze na teren bez policijske pratnje - rekao je Badovinac.

Kaže da je u gradu sve opljačkano, apoteke, benzinske pumpe, prodavnice. Kako je objasnio, stanovništvu se na svakih 100 metara ostavljaju zalihe vode, hrane i odeće kako bi mogli da ih prenesu.

Podsetimo, dva razorna zemljotresa pogodila su Tursku i Siriju prošlog ponedeljka. Prema najnovijim podacima, najmanje 29.605 ljudi poginulo je u Turskoj u dva velika zemljotresa. Broj poginulih u zemljotresu u Siriji dostigao je 8.500, saopštio je direktor SZO za hitne slučajeve u regionu istočnog Mediterana Rik Brenan.

Strahuje se da bi ove brojke mogle da budu duplo veće.

BOUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading