TRAMPOV UDARAC ZA FBI

Autor: Tanjug

Svet

02.02.2018

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas nakon obelodanjivanja poverljivog republikanskog dokumenta, da bi zbog njega mnogi ljudi trebalo da se stide.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Skinuo oznaku tajnosti sa poverljivog dokumenta: Donald Tramp

- Memorandum je poslat Kongresu, skinuta je oznaka poverljivosti. Kongres će učiniti šta god da treba. Ali ja mislim da je sramota to što se u našoj državi dogodilo - rekao je Tramp, prenosi AP.

Kako prenosi Rojters, američki republikanski senator Džon Mekejn danas je oštro kritikovao Trampa, zbog napada na FBI i Ministarstvo pravde usred istrage o ruskom mešanju, navodeći da takvi napadi samo pomažu da se ojača ruski predsednik Vladimir Putin.

Mekejn je rekao da američki zvaničnici uključujući i predsednika, "moraju da prestanu da ovu istragu posmatraju kroz iskrivljene poglede politike".

- Ako nastavimo da podrivamo sopstvenu vladavinu prava, radimo Putinov posao za njega - navodi se u Mekejnovom saopštenju, a odnosi se na istragu o mešanju Rusije u predsedničku kampanju Donalda Trampa 2016. godine, navodi Rojters.

Kako je britanska agencija prethodno izvestila, Tramp je danas odobrio obelodanjivanje poverljivog republikanskog dokumenta.


U tom poverljivom memorandumu na četiri strane optužuje se FBI da je koristio napadne tehnike prismotre u istrazi o mogućem ruskom mešanju u izbore.

U memorandumu se navodno opisuje da je bilo propusta sa strane FBI u prvim etapama istrage o navodnim vezama između Trampa i Rusije tokom predsedničkih izbora.

Neidentifikovani izvor je rekao da bi memorandum trebalo kasnije u petak da se obelodani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading