ČUDO U TURSKOJ! Devojčica pronađena živa nakon 90 sati u ruševinama! Evo šta je prvo tražila

Autor:

Svet

10.02.2023

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasioci su čuli zvuke ispod reševina što ih je dovelo do devojčice

ČUDO U TURSKOJ! Devojčica pronađena živa nakon 90 sati u ruševinama! Evo šta je prvo tražila

Foto: Tanjug/AP

Desetogodišnja devojčica pronađena je živa u 90. satu nakon zemljotresa u Turskoj, navodi se u saopštenju gradske vatrogasne službe Antalije. Prvo što je tražila nakon spasavanja bilo je mleko, navodi se u saopštenju.

Hilal Saglam bila je zarobljena ispod ruševina zgrade u provinciji Hataj. Spasilački tim je "čuo zvuk ispod ruševina" i uspeo je da spase Saglama "kao rezultat pažljivog 7-satnog rada", dodaje se u saopštenju.

Povređena devojčica, koju su uz veliku radost i aplauze izneli na nosilima, kolima Hitne pomoći prebačena je na lečenje u bolnicu, rekli su vatrogasci.

Broj poginulih u zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju premašio je 21.000, a broj bi mogao da se poveća dok spasilačke ekipe pretražuju ruševine hiljada srušenih zgrada. Više od 75.000 ljudi je povređeno.

Podsetimo, pogranični deo Sirije i Turske pogodio je zemljotres u ponedeljak rano ujutru. Prvi potres bio je jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, a zatim je usledilo još dva od 7,5 i 5,5 stepeni. 

Spasioci su peti dan na terenu i pokušavaju da dođu do preživelih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading