IPAK IMA ŽIVIH! Nakon 72 sata devojčica (5) i njeni roditelji spaseni iz ruševina u Turskoj (FOTO)

Autor:

Svet

09.02.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Timovi za spasavanje i traganje nastavljaju sa radom bez prekida.

IPAK IMA ŽIVIH! Nakon 72 sata devojčica (5) i njeni roditelji spaseni iz ruševina u Turskoj (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres u Turskoj

Vatrogasna brigada spasila je petogodišnju devojčicu, oca i majku žive iz ruševina u Kahramanmarašu 72 sata nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

Timovi za traganje i spasavanje, koji su upućeni iz cele Turske u 10 provincija gde je zemljotres izazvao razaranja, nastavljaju sa radom bez prekida.

Posle zemljotresa magnitude 7,7 i 7,6 u Kahramanmarašu, u 72. satu radova koji su nastavljeni ispod ruševina stigla je srećna vest.

Ekipe vatrogasne jedinice gradske opštine Sakarija, koje su nakon zemljotresa odmah prebačene u region, mobilisale su se nakon zvuka koji je dolazio ispod ruševina.

72. satu nakon katastrofe mala Mir Berzan Bagis, njen 55-godišnji otac Ali i majka Zelal pronađeni su živi. Građani, koji su čekali sa nadom, aplauzom su čestitali ekipama spas porodice, prenosi Blic.

 

 

Dve žene spasene u Gazijantepu

Dve žene pronađene su žive pod ruševinama u Turskoj posle 62 sata od zemljotresa, saopštila je kancelarija gradonačelnika Gazijantepa.

Fatma Demir (25) i njena sestra Merve spasene su u sredu nakon što su provele 62 sata pod ruševinama zgrade, objavio je danas CNN.

- Kada se dogodio potres, na mene je pala betonska ploča. Pala sam na pod - rekla je Demir.

Timovi za potragu i spasavanje u gradu Gazijantepu na jugoistoku Turske nastavljaju da traže ljude zatrpane ispod ruševina.

Broj poginulih u katastrofalnom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju povećao se na najmanje 15.383, saopštile su danas turske i sirijske vlasti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading