TEŠKA TRAGEDIJA! Gradski autobus se zakucao u vrtić, ima poginule i povređene dece! VOZAČ VRIŠTAO I SKIDAO SE POSLE NESREĆE, JEDVA GA OBUZDALI! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

08.02.2023

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač autobusa se suočava sa optužbama za ubistvo i nesavesnu vožnju.

TEŠKA TRAGEDIJA! Gradski autobus se zakucao u vrtić, ima poginule i povređene dece! VOZAČ VRIŠTAO I SKIDAO SE POSLE NESREĆE, JEDVA GA OBUZDALI! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printskrin/Tviter

Dvoje dece je danas poginulo, a šestoro je povređeno kada se autobus gradskog prevoza zakucao u obdanište u mestu Lavalu, u kanadskoj provinciji Kvebek, severno od grada Montreala, rekli su predstavnici hitne pomoći.

 

 

Snimci iz vazduha pokazuju da je autobus udario direktno u zgradu dnevnog boravka, javljaju strane agencije.

- Ovo je užasna tragedija, a vozač autobusa, zaposlen u transportnom preduzeću Lavla, lišen je slobode - rekao kvebečki ministar unutrašnje bezbednosti Fransoa Bonardel.

Policija je okružila mesto nesreće, izbezumljeni roditelji pristižu da vide šta im je sa decom, a premijer Kanade Džastin Trudo rekao je da "pomno prati situaciju".

Vozač autobusa (51) uhapšen je i priveden. On se suočava sa optužbama za ubistvo i nesavesnu vožnju. Policija ne isključuje da je udes možda bio nameran čin.

 

 

Jedno dete je proglašeno mrtvim na licu mesta, kaže policija, dok je drugo prebačeno u bolnicu i kasnije proglašeno mrtvim.

- Deca su bila zaglavljena ispod autobusa - kaže očevidac.

Hamdi Benčabane, svedok na licu mesta koji je za CitiNevs razgovarao na francuskom, kaže da su deca bila zaglavljena ispod autobusa i da je pomogao da se jedno izvuče.

 

 

Benčabane takođe kaže da je bio među nekolicinom muškaraca koji su pomogli da se savlada vozač autobusa. Kako navodi, nakon što je vozač udario u vrtić, izašao je iz autobusa u kriznom stanju, vrištao, skidao se, a policiji je bilo teško da ga kontroliše.

Šef policije Laval Pjer Broše kaže da je vozač imao 10 godina iskustva sa STL-om.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading