NOVI JAK ZEMLJOTRES KOD ANKARE! Zastrašujući podaci: Više od 11.000 žrtava!

Autor:

Svet

08.02.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi potres u Turskoj.

NOVI JAK ZEMLJOTRES KOD ANKARE! Zastrašujući podaci: Više od 11.000 žrtava!

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres jačine 5,5 stepeni po Rihteru pogodio je centralnu Tursku. Epicentar zemljotresa bio je nedaleko od Ankare u mestu Golbasi.

U razornom zemljotresu u Turskoj i Siriji poginulo je, prema najnovijim podacima, više od 11.000 ljudi, preneli su svetski mediji.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je broj žrtava zemljotresa u Turskoj porastao na 8.574, a da su u toj zemlji povređene 49.133 osobe. Ranije je saopšteno da je u Siriji poginulo više od 2.500 ljudi.

Erdogan obišao Kahramanmaras

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je bilo nekih problema s inicijalnim odgovorom na razorne zemljotrese koji su u ponedeljak pogodili jug te zemlje, ali da sada sve bolje funkcioniše.

Erdogan je tokom posete provinciji Kahramanmaras, u blizini epicentra potresa, priznao probleme sa putevima i aerodromima i konstatovao da je situacija sada bolja, prenosi Rojters. Predsednik Turske je poručio gradjanima da slušaju isključivo informacije koje dobijaju od vlasti i ignorišu "provokatore".

- Nijedan naš gradjanin neće ostati na ulici - rekao je Erdogan, prenosi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading