SKANDAL TRESE VELIKU BRITANIJU: Serijski silovatelj zloupotrebio položaj policajca, terete ga za 24 SILOVANJA - izjava advokata ZGROZILA sve!

Autor:

Svet

07.02.2023

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Neke od njegovih žrtava dale su sudu pismene izjave u kojima su navele da više ne veruju policiji.

SKANDAL TRESE VELIKU BRITANIJU: Serijski silovatelj zloupotrebio položaj policajca, terete ga za 24 SILOVANJA - izjava advokata ZGROZILA sve!

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Bivši londonski policajac Dejvid Kerik osuđen je danas na najmanje 32 godine zatvora zbog ''čitave palete nasilja i brutalnih seksualnih prestupaka'' u kontinuiranom zlostavljanju žena.

Tužioci su naveli da je Kerik zloupotrebio svoj položaj kako bi zastrašio mnoge svoje žrtve i govorio im, između ostalog, da im niko ne bi verovao kad bi optužile policijskog službenika, navodi Rojters.

Kerik se ranije izjasnio krivim po 49 optužbi u vezi sa zločinima nad 12 žrtava, koji uključuju silovanje, pokušaj silovanja, seksualni napad, nezakonito zatvaranje i manipulativno i kontrolišuće ponašanje, a koja su izvršena između 2003. i 2020. godine.

Među krivičnim delima koja je počinio Kerik su i 24 optužbe za silovanje, a sva ih je počinio dok je bio službenik teritorijalne policije Metropoliten, a ta dela su poslednji u nizu skandala koji potresaju britansku policiju.

Kako navodi Rojters, neke od njegovih žrtava dale su sudu pismene izjave u kojima su navele da više ne veruju policiji.

Kerikov advokat Alisdair Vilijamson rekao je sudu da njegov klijent ''prihvata punu odgovornost za ono što je učinio'' i zatražio minimalnu zatvorsku kaznu ispod 40 godina.

Vilijamson je dodao da Kerik ''ne može da traži i ne traži milost''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading