DŽIHADISTI POBEGLI IZ SIRIJSKIH ZATVORA POSLE ZEMLJOTRESA! Unicef saopštio strašne podatke: Hiljade poginule dece!

Autor:

Svet

07.02.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među žrtvama ima mnogo dece.

DŽIHADISTI POBEGLI IZ SIRIJSKIH ZATVORA POSLE ZEMLJOTRESA! Unicef saopštio strašne podatke: Hiljade poginule dece!

Foto: Tanjug/AP

Agencija Ujedinjenih nacija za decu saopštila je u utorak zabrinjavajuće podatke o broju dece koja su stradala u snažnom zemljotresu.

- U potresima koji su juče pogodili južnu Tursku i severnu Siriju možda je poginulo hiljade dece - rekao je portparol UNICEF-a Džejms Elder novinarima na brifingu u Ženevi.

Dodao je da organizacija još uvek nemaju sve informacije i da tačan broj ne može da se odredi. Trka s vremenom i hladnoćom nastavlja se i danas, dan nakon katastrofalnih potresa koji su pogodili jugoistok Turske i sever Sirije, gde broj umrlih nastavlja da raste, premašujući 5000, prenose svetske agencije.

Džihadisti pobegli iz zatvora posle zemnljotresa

Najmanje 20 zatvorenika u sirijskom zatvoru, za koje se veruje da su džihadisti, pobeglo je nakon što je potres oštetio ustanovu, rekao je izvor agenciji France-Pres (AFP). Zatvor u gradu Rajo u blizini turske granice ima oko 2000 zatvorenika, od kojih se za oko 1300 sumnja da su borci IS-a, rekao je upravnik zatvora.

Potres magnitude 7.8 od ponedjeljk prouzrokovao je štetu uključujući napuknute zidove i vrata. 

- Zatvorenici su počeli da se bune te su preuzeli kontrolu nad delovima zatvora. Oko 20 zatvorenika je pobeglo, za koje se veruje da su militanti Islamske države - istakao je.

Broj žrtava u Turskoj i Siriji porastao je na najmanje 4.800 nakon snažnih zemljotresa jačine 7,8 i 7,5 stepeni Rihterove skale koji su juče rano ujutru potresli te dve zemlje. Ukupan broj povređenih u dve zemlje porastao je na 15.762. Strahuje se da ovo nisu konačne cifre, budući da se ljudi još izvlače iz ruševina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading